Geroosterde bloemkool met wortelhummus

1 kleine bloemkool                                   125 ml olijfolie 4 el olijfolie                                             ½ granaatappel               3 middelgrote uien                                   2 blikken kikkererwten á 400 g 300 g wortels                                       Paar lekkere olijven 8 muntblaadjes                            Verhit de oven tot 200 °C.                       Pel de uien en snijd ze grof. Hak de wortels grof. Verdeel de ui en wortel in een braadslee met de 4 eetlepels olijfolie, voeg zout en peper toe en rooster ze veertig tot vijftig minuten in de oven tot de Lees meer…

Gegrilde maïs met jalapeño-parmezaanboter

4 suikermaïskolven, in 3 stukken                2 el ingemaakte japeñopepers        Koriandertakjes, als garnering                    1 el limoensap Partjes limoen, om erbij te serveren            25 g fijn geraspte Parmezaanse kaas 125 g ongezouten boter                            Verwarm de oven op 200 graden Doe alle ingrediënten voor de jalapeño-limoen-parmezaanboter in een keukenmachine en pureer ze tot een glad mengsel. Doe dit in een schaal, dek deze af en zet hem tot verder gebruik in de koelkast.  Wikkel de maïs in aluminiumfolie Lees meer…

Pompoenrisotto met geitenkaas

300 g verse pompoen                               100 ml sherry medium dry/droge witte wijn   1 ui                                                                                      1 kruidenbouillontablet                             400 ml water 1 teen knoflook                                       150 g zachte geitenkaas    20 g verse Italiaanse kruiden                     1 el ongezouten boter el pijnboompitten                                     50 g Parmezaanse kaas 3 el olijfolie                                             300 g risottorijst              Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn Lees meer…

Pompoen kokoscurry

Pompoen-kokos curry | 2 personen  400 gram pompoen                              1 stuk gember (+-5cm) 100 gram gedroogde rode linzen /linzen uit blik              1,5 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel komijnzaad 1 groentebouillonblokje                           1 theelepel gemalen komijnzaad 200 ml kokosmelk                                   Naanbrood of rijst 2 rode uien                                         Peper en zout 2 teentjes knoflook                                  2 el olie (bij voorkeur kokosolie) Optioneel: koriander, yoghurt  en amandelschaafsel Als je gedroogde rode linzen gebruikt, begin dan met het garen hiervan. Was de linzen goed en breng ze in een pan met Lees meer…

0