Snelle quiche met paprika en champignon

Voor ongeveer 4 personen. 125 gr champignons                     1 el paneermeel1 el peterselie                             4 eieren50 gr geraspte kaas                     5 plakken bladerdeeg125 ml room                              |snuf peper75 gerookte spekblokjes               springvorm 18 cm 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignon in plakjes en de paprika in blokjes. Doe de spek in een pan en bak even aan, voeg dan ook de champignon en paprika toe. Bak op halfhoog vuur tot het vocht is verdampt en de Lees meer…

Andijvie á la crème met gehaktballetjes

Nog even genieten van andijvie uit ons eigen kikkerlandje. Mijn favoriete manier om andijvie te eten is á la crème, maar dat geld eigenlijk voor de meeste voedingsmiddelen. Genoeg voor 3-4 personen!30 gram boter                             30 gram bloem100 ml room                              1 grote krop andijvie                    kwart tl nootmuskaat400 gram aardappels                   400 gr gehakt1 ei                                           2 el ketjap1 el sojasaus                               20 gram broodkruim of paneermeel2 sjalotten                                  2 teentjes knoflook1 rode peper                               50 gram boter1. Hak in een keukenmachine de Lees meer…

Shakshuka met Nieuw-Zeelandse spinazie

6 biologische eitjes800 ml passata1 ui2 teentjes knoflookblikje zwarte bonen2 puntpaprika’s400 gr Nieuw Zeelandse spinazie150 gr fetaolijfoliepeper & zout Snipper de ui. Verwarm wat olie in een bakpan met opstaande rand, liefst niet te groot. Als de ui glazig is pers je knoflook erbij, bak nog 1 minuut mee en doe er de passata bij. Snijd de paprika in grove blokjes en voeg toe. Spoel de bonen goed af en doe ook in de pan. Lees meer…

Tom Yum

Tom Yum is een lichte Thaise soep, hij is lekker pittig en vaak gevuld met vis, garnalen en paddestoelen. Als je op Netflix Streetfood Asia hebt gezien (doen!) ken je Jay Fai misschien wel, de Thaise chef die met onder andere haar Tom Yum soep een Michelin-ster veroverde. 1 l  kippenbouillon2-3 kaffir limoenblaadjes, of 1/2 tl limoenschil2 stengels citroengras3-4 teentjes knoflook, fijngehakt1 tl geraspte gember1 verse rode Spaanse peper, gehakt200 gr shiitake sap van 1 limoen2 el vissaus1 el Lees meer…

Gepofte venkel van de barbecue

Venkel heeft een harde kern die je het beste even kan verwijderen. Ik snijd de venkel van boven naar beneden door de helf. Dan kan je heel makkelijk de witte kern eruit snijden. 2 venkels, in helften3 el boter2 teentjes knoflookchilivlokken & zout 1. Pers de tenen knoflook in een schaaltjes, roer er de boter en een halve tl chilivlokken bij. 2. Smeer de boter op de binnekanten van 2 helften van de venkel. Strooi Lees meer…

Zomerse bonensalade van Yvette van Boven

We hebben sinds deze week de Wilde Gin van Yvette in De Winkel. Ik heb nog niet geproefd maar als hij even lekker is als deze bonensalade zit het wel goed!Genoeg voor 4 personen.300 g rode en groene sperziebonen 300 g snijbonen/pronkbonen, in stukjes2 rode paprika’s, in reepjes gesneden         3 el olijfolie2-3 teentjes knoflook, gehakt                    2 el kappertjes1 tl komijnzaadjes                                   2 tl korianderzaadjes4 bosuitjes, in dunne ringetjes                   klein bosje dille, gehaktrasp van 1 citroen                                    zeezout Lees meer…

Frisse courgettesoep met doperwten en basilicum

Hij doet het weer, Ottolenghi is heel goed in het combineren van groenten en deze soep is geen uitzondering. Perfect voor een zomeravond of warme lunch. Voor 8 personen, je kan deze soep ook goed invriezen! 75 ml olijfolie1 bol knoflook, gepeldca. 6 courgettes, het liefst biologisch, in plakken 1 liter groentebouillon500 gr diepvriesdoperwten50 gr basilicum, de blaadjes200 gr feta, verkruimeld 1 bio citroen, de schil geraspt zout en zwarte peper Doe de olijfolie in Lees meer…

Tomatencarpaccio met salsa van bosui en gember

zeezout (vlokken)                        3 cm gemberwortel, grof gehakt,45 gram bosuitjes flinterdunne ringetjes40 ml milde olie, zonnebloemolie2 tl sherryazijn                            400 gr tomaten in plakken1/4 groene chilipeper zonder zaadjes, gehakt1,5 el koriander fijngesneden         1 el extra virgine olijfolie 1. Doe de gember met een 1/2 theel zeezout in een vijzel en wrijf tot puree. 2. Schep de gemberpuree met de bosui in een kom, roer door elkaar. 3. Giet de milde olie in een pan en laat een beetje warm worden. 4. Milde olie bij bosui mengsel, roer er dan Lees meer…

Zweedse gehaktballetjes met aardappeltjes en sperziebonen

Ik had altijd een groot zwak voor de Zweedse gehaktballetjes van Ikea. Had? Heb. Maar ik geef wel de voorkeur aan biologisch vlees, daarom maak ik ze tegenwoordig thuis na. Voor 2-3 personen. 300 gr rundergehakt                    100 gr varkensgehakt 1 klein ei                                    halve teen knoflook Halve ui                                     50 gr broodkruimels 2,5 el melk                                 zout en peper 300 gr aardappelen                      20 gr boter 20 gr bloem                                100 ml heet water 100 ml slagroom                         half blokje runderbouillon Lees meer…

Parelgerst risotto met snijbiet

Dit eenpansgerecht zit vol aardse smaken en combineert groenten, goede vezels en kaas tot een pannetje geluk. Genoeg voor 4 personen. 2 el olijfolie                                             300 gr shiitake, zonder steeltjes 1 flinke bos snijbiet, gehakt                       1 blik gehakte tomaten 400 gr parelgerst                                     100 gr geraspte parmezaanse kaas 3 tenen knoflook, gehakt                          1 el citroensap of rodewijnazijn 150 gr geraspte gruyère                           basilicumblaadjes 1. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de shiitake en de gehakte stengels van de snijbiet toe en bak Lees meer…