Portobello’s met spinazie-feta vulling

Genoeg voor 4 personen.4 portobello’s                   2 el olijfoliezout & peper          cayennepeper300 gr spinazie              1 citroen125 gr feta                     1 ei30 gr pijnboompitten        1 sjalot50 gr geraspte goudse kaas 1. Snijd de spinazie in grove repen en laat in een beetje olie op laag vuur slinken, gebruik een diepe pan met deksel. Als de spinazie klein is kan je hem in een vergiet laten uitlekken. Dat is belangrijk, anders moeten je portobello’s zwemmen. 2. Snipper de sjalot en snij Lees meer…

Midden-Oosterse witlof met granaatappel en halloumi

150 gram granaatappelpitjes 50 gr walnoten, licht geroosterd         2 teentjes knoflook, geperst         3 eetlepels rode wijnazijn 1 eetlepel honing                4 eetlepels olijfolie 1½ theelepel suiker             zout en peper 20 gram verse koriander             250 gr halloumi 4 stronkjes witlof  Hak de walnoten fijn en meng de granaatappelpitjes met de walnoten, knoflook, azijn, honing, de helft van de olijfolie, de helft van de suiker en wat zout en Lees meer…

Buitengewone Erwtensoep

500 gr spliterwten 1 prei 2 liter water 2 runderbouillonblokjes of 1 pot runderbouillon 250 gr knolselderij 1 winterpeen 1 aardappel (250 gr ) 1 rookworst (275 gr) 300 gr schouder karbonade 1 laurierblaadje Paar takjes selderij (25 gr) 1 ui peper en zout Bereiding Breng 2 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook. Als je de ongezoute runderbouillon van Hoeve Biesland gebruikt, voeg dan ook zout toe. Voeg de schouder karbonade in zijn heel toe. Laat dit ongeveer 1 uur zachtjes Lees meer…

Melitzanosalata

Tzatziki mag rustig een stoel zoeken en gaan zitten, want Melitzanosalata is absoluut de lekkerste Griekse dip. De geroosterde aubergine worden heerlijk romig als je ze blend. Ik beleg er pita’s mee en eet er een grote Griekse boerensalade bij, voor een licht avondmaaltje. 2 grote aubergines kwart rode ui  halve teen knoflook 60 ml olijfolie 2 el citroensap zeezout en peper 1,5 el gehakte krulpeterselie Prik de aubergines in met een vork en leg Lees meer…

Jamie Oliver’s Indiase Curry met bloemkool en babyspinazie

Deze curry is heel lekker, glutenvrij en zit bomvol vezels. Genoeg voor 4 personen. 1 bloemkool 800 gr menopper aardappels 2 tenen knoflook 1 ui 1 lange groene chili 2 el olijfolie 2 el ongezouten boter 1 tl kurkuma 1 tl gemalen komijnzaad 1 tl gemalen koriander 1 tl mosterdzaad 1 tl gemalen gemberpoeder of 1 duim gehakte verse gember 1 tl curry poeder of garam masala 1 blik kikkererwten van 400 gr 250 g Lees meer…

Pasta con salsiccia e semi di finocchio

In de winter eet ik maar heel soms pasta, zoals jullie misschien hebben gemerkt. Maar het zonnetje heeft weer genoeg geschenen en we trappen pasta-seizoen af met een knaller. 4 el mega-geweldige olijfolie         1 venkel 5 bosuitjes                                 4 varkensworstjes met venkel halve tl venkelzaad, grof gemalen   halve tl chili 1 tl tomatenpuree                        4 el room verse peterselie                           2 glazen witte wijn parmezaanse kaas                       zout en zwarte peper 500 gr rigatoni                            2 tenen knoflook 1. Lees meer…

Mandarijn Cake met Olijfolie

Voor de cake:5 hele mandarijnen2 grote eieren200 gram fijne kristalsuiker130 gram olijfolie 290 gram zelfrijzend bakmeel1 theelepel bakpoederhalve tl zoutVoor de siroop en slagroom:115 ml sinaasappelsap50 gram suiker200 ml slagroom Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (20cm) of cakeblik in. Ik neem geen risico’s en bekleed de bakvorm ook met bakpapier. Doe de mandarijnen in hun geheel in de blender en mix tot gladde pulp. Doe in een grote kom samen Lees meer…

Couscous met tzatziki en kippendijen

Genoeg voor 4 personen 300 gr couscous                          gekookt water Kleine bosje dille                         1 gele en 1 rode paprika 4 lente-uitjes                              200 gr (diepvries)erwtjes 1 hand zwarte olijven                   100 gr feta 250 griekse yoghurt                     halve komkommer Halve citroen                              verse munt fijngehakt 400 gr kippendijen                       gedroogde oregano Gemalen piment                          olijfolie Peper & zout                               1 rode peper 1. Snijd de paprika’s in stukjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de rode Lees meer…

Spinazie-feta taart van Jamie Oliver

Dit is een echte favoriet, hij is heerlijk met salade of franse frietjes. Of de dag daarna mee naar werk! 100g pijnboompitten 5 eieren 300g feta (ook erg lekker met geitenkaas) gedroogde oregano 50g Cheddar (of Goudse kaas) 1 citroen klontje boter 400g gewassen spinazie 1 pak filodeeg (ongeveer 270g) cayennepeper 1 hele muskaatnoot Verwarm eerst de oven voor op 200 graden celsius. Zorg dat je filodeeg ontdooid is. Rooster de pijnboompitten in een droge Lees meer…

Chili con Carne

Ik vind deze chili heerlijk! Er zit een mooie balans tussen knapperige groenten, zachte bonen en gehakt. Zeker al het hakwerk waard! olijfolie 2 middelgrote uien, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 300 gram koolraap, fijngehakt 2 stengels bleekselderij, fijngehakt 2 rode paprika’s, in grove stukken 1 volle theelepel chilipoeder 1 volle theelepel gemalen komijn 1 volle theelepel kaneel 1 blik kikkererwten van 400 g, uitgelekt 1 blik rode kidneybonen van 400 g, uitgelekt 2 blikken Lees meer…

0