Papardelle met doperwten, tuinbonen en pecorino

4 personen 400 g papardelle een grote handvol doperwten een grote handvol tuinbonen (vliesje verwijderd) 1/2 bosje verse munt extra vierge olijfolie 1 citroen Pecorino kaas Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking, bewaar een kopje kookwater Blancheer de erwten en de tuinbonen voor 2 minuten. Pluk de blaadjes van het. Bosje munt en hak deze fijn. Giet de pasta af en voeg de erwten en bonen toe. Giet er Lees meer…

Pasta met geroosterde ricotta, tomaat en paprika uit de oven

1 bosje verse oregano 3 tenen knoflook olijfolie rode wijnazijn 400 g cherrytomaatjes 2 rode paprika’s 1 ui 2 verse rode peper 1 tl kappertjes 250 g ricotta 450 g rigatoni pasta 30 g Parmezaanse kaas Warm de oven voor op 180 graden. Pluk de meeste blaadjes van het bosje oregano en maal ze fijn in een vijzel met een snuf zeezout. Fijnhakken met het zout eroverheen kan ook. Pel de knoflookteentjes en vijzel deze Lees meer…

Simpele snijbiet uit de oven

500 g snijbiet olijfolie 2 teentjes knoflook zout en peper handje pijnboompitten Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.  Was de snijbiet en maak goed droog.  Leg de snijbiet op de bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie. Snij de knoflook fijn en verdeel over de snijbiet. Strooi de pijnboompitten en wat zout en peper erover en schuif de bakplaat in de oven. Bak ongeveer 10-12 minuten. 

Frisse salade van koolrabi en komkommer

500 g koolrabi 3 el witte wijnazijn 150 g volle yoghurt 1 el mosterd 1 komkommer 150 g waterkers 4 el olijfolie extra vierge Schil de koolrabi’s en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast. Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, Lees meer…

Banaan-spinaziepannenkoekjes

+- 15 kleine pannenkoekjes 4 eieren 2 rijpe bananen, gepeld 120 ml melk hand spinazie 50 g amandelmeel 60 g boekweitmeel 40 g kokosrasp 1 tl bakpoeder snuf zout roomboter/kokosolie vruchten naar keuze honing/stroop Breek de eieren in de blender, voeg de bananen, melk en spinazie toe en pureer. Voeg de droge ingrediënten toe, pureer tot het een glad beslag is en schenk over in een kan. Laat het beslag een paar minuten rusten. Verhit Lees meer…

Bietensalade met feta en walnoten

4 gekookte bietjes 1 appel 12 walnoten 150 g feta blaadjes verse munt balsamicoazijn Snijd de bietjes en de appel in blokjes. Verkruimel de feta en hak de walnoten.  Snijd de muntblaadjes in reepjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Eetsmakelijk! 

Citroenrisotto met groene asperge

1 ui, gesnipperd olijolie 300 g risottorijst 100 ml witte wijn 1 l groentebouillon 500 g groene asperges sap en rasp van 1 citroen parmezaanse kaas zwarte peper en zeezout handje peterselie, fijngehakt Zet een hoge (soep)pan op het vuur en fruit de ui 2 minuten in 2 el olie. Roer de risottorijst erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en roer rustig tot de wijn bijna helemaal is verdampt. Zet de Lees meer…

Gegrilde bloemkool met romescosaus

2 gegrilde rode paprika uit pot 45 g geroosterde amandelen 9 middelgrote (pruim)tomaten 3 tl (sherry)azijn 1-4 el olijfolie 2 rode pepers, zaden verwijderd 1 kg bloemkool in plakken 20 g amandelschaafsel, geroosterd peper en (zee)zout Maal alle ingrediënten, behalve de bloemkool en het amandelschaafsel, fijn met een staafmixer of blender met een goede snuf zout en peper. Meng tot het een fijne pasta is.  Gril de bloemkool op een grillpan of een BBQ tot Lees meer…

0