Turkse börek met spinazie en feta

voor 12 stuks 16 vellen filodeeg 150 g champignons 2 el tomatenpuree 1 ei 3 tl zwart sesamzaad 400 g spinazie 2 uien 20 g boter 100 g feta zout en peper Snipper de uien. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui. Snijd ondertussen de champignons in stukjes en bak ze mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend de bladeren slinken. Schep de tomatenpuree erbij en bak nog 2 minuten mee. Lees meer…

Pasta alla Norma

3 aubergines 120 ml olijfolie5 tenen knoflook, in dunne plakjes1-2 milde gedroogde chilipepers2 blikken van 400 g gepelde tomaten5 flinke takjes oregano 1 theel. fijne kristalsuiker300 g spaghetti45 g rijpe pecorino 20 g basilicumblad, gescheurdzout en zwarte peper 1. Verhit de oven tot 220 °C 2. Schaaf van elke aubergine van boven naar beneden om en om lange repen schil af zodat ze gestreept zijn, als een zebra. Snijd de aubergines overdwars in 1 cm dikke plakken en leg ze Lees meer…

Preisoep met pesto

4 personen 1 grote prei 1 courgette 2 teentjes knoflook 1 l kippenbouillon 100 g zure room 2 el groene pesto Takje verse dille Peper en zout Olijfolie Snijd de prei in ringen en de courgette in stukjes en was deze. Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de prei en courgette toe en bak mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep zo’n 10 minuten koken. Pureer de Lees meer…

Aziatische Bowl

4 personen 400 g sushirijst 4 el rijstazijn 4 el wijnazijn 65 g suiker snuf zout 1 komkommer 2 avocado’s 350 kipdijfilet 400 g broccoli 500 g paksoi 1 teen knoflook in plakjes 1 steranijs 150 ml kipbouillon 320 g edamame boontjes sesamzaad Voor de saus 50 ml sojasaus 50 ml water 2 tl bruine suiker 1 teen knoflook in plakjes 10 g gember, geraspt 2 tl maizena 2 tl sesamolie Kook de sushirijst volgens Lees meer…

Geroosterde paprika-fetadip

2 paprika’s 3 el olijfolie 240 g feta Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de twee paprika’s op een met bakpapier bedekte bakplaat. Gril de paprika’s in het midden van de oven tot de schil helemaal zwart is. Dit duurt zo’n 40 minuten. Je kunt deze stap ook doen op het fornuis door met een tang de paprika’s in het vuur zwart te blakeren. Zet een pan of kom klaar met koud water. Leg Lees meer…

Hartige spinaziepannenkoeken

6 personen 1 rijpe avocado 350 g (gemixte) cherrytomaten 100 g babyspinazie 3 bosuitjes 1/2 bos verse koriander 1 limoen extra Virgine olijfolie 1 groot bio-ei 1 kop zelfrijzend bakmeel 1 kop melk olijfolie Hüttenkase Chilisaus/sambal Halveer de avocado, pel en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten. Doe dit in een kom met ¼ van de babyspinazie Snijd de bosuitjes in hele fijne ringetjes en pluk de blaadjes van het bosje Lees meer…

Geroosterde wortels met tahin-citroendressing

4 personen 500 g wortelen 2 el olijfolie 1/4 tl korianderpoeder 1/4 tl komijnpoeder 60 ml tahin 60 ml water 2 el olijfolie 2 el citroensap 2 teentjes knoflook zout & peper Verwarm de oven voor op 200 graden Maak de wortelen schoon en halveer ze Meng in een kom de kruiden en 2 el olijfolie. Voeg hier de wortelen bij en meng goed Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelen over de Lees meer…

Wraps met lamsköfte, harissa, frisse rode kool en yoghurt

2 personen 250 lamsgehakt 2 tl harissa + extra om te serveren 250 g rode kool 2 volkoren tortillas 2 el volle yoghurt klein bosje peterselie & koriander Meng met je handen het lamsgehakt en de 2 tl harissa Maak 6 koftes door het gehakt in gehaktballetjes te draaien, niet rond maar langer en ovaler.  Bak de koftes zo’n 4-5 minuten op elke kant, totdat ze goudbruin zijn.  Rasp of snijd de rode kool heel Lees meer…

Zoete aardappel-blauwe kaas frittata

4-6 personen 1 grote zoete aardappel 3 el olijfolie 2 rode uien 6 grote bio-eieren 100 g blauwe kaas nootmuskaat Warm de oven voor op 190 graden Wrijf de zoete aardappel in met olie, zout en peper en bak 40 minuten af in de oven en laat daarna rusten en afkoelen. Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en bak de uien totdat deze zacht zijn.  Klop de eieren los in een Lees meer…

Rode kool met Parmezaanse kaas

1/2 rode kool in 6 parten (met stronkje er nog aan) 4 el gesmolten roomboter 3 tenen knoflook, fijngehakt 75 g geraspte Parmezaanse kaas 4 el broodkruim zout en peper balsamicoazijn Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestrijk de bakplaat met wat gesmolten boter. Meng in een schaaltje de rest van de boter met de knoflook, Parmezaanse kaas en het broodkruim Leg de koolparten iets uit elkaar op de bakplaat. Verdeel het boter-kaasmengsel erover Lees meer…

0