Paella met biologische kippendijen

4 kippendijen met vel 2 uien, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijn gehakt 2 rode paprika 1 groene paprika 150 gram chorizo 400 gram granalen 200 gram doperwten 1,5 liter kippenbouillon 500 gram paella rijst 1 tl gerookte paprika poeder 1 citroen 1 tl safraan draadjes 50 gr peterselie, fijn gehakt zonnebloemolie peper en zout Doe peper en zout op de kippendijen en bak aan alle kanten bruin en gaar. Haal uit ze uit de pan. Lees meer…

Patatas al lo pobre con huevos rotos

4 middel grote aardappels 1 rode ui, in ringen 1 knoflookteen, fijngesneden 4 eieren zout en peper Peterselie, fijn gehakt 50 gram gerookte spek Schil de aardappelen en kook ze net aan beetgaar.Bak ondertussen in een droge koekenpan het gerookte spek knapperig bruin. Laat afkoelen en breek in kleine stukjes. Zet apart.Giet de aardappelen af en laat afkoelen en snij ze in plakjes van ongeveer een halve cm dik.Verhit een scheut van de olijfolie in Lees meer…

Salade van gekneusde komkommer

4 personen 1 rode peper 1 teen knoflook 2 limoenen 2 el vissaus 2 komkommers 15 g verse koriander 50 g suikerpinda’s Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de rode peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd een deel van Lees meer…

Heerlijke courgette risotto met mozzarella en basilicum

4 personen 1 grote ui 1 grote knoflookteen 2 stengels groenselderij 1 klont boter olijfolie 2 (kleine) courgettes 800 ml biologische groentebouillon 1 bosje verse basilicum 40 g Parmezaan/Pecorino 300 g risottoijst 200 ml witte wijn 1 verse chillipeper 1 x 125 g buffelmozzarella Pel de ui en knoflook, trim de selderij en hak deze drie fijn. Plaats een grote sauspan op medium-laag vuur.  Doe de boter in de pan samen met de ui, knoflook Lees meer…

Kruidige bloemkoolbytes uit de oven met pittige mangodip

Lekker voor bij de borrel! 400 g bloemkoolroosjes 2 el milde olijfolie 2 tl garam masala 1 tl uitenpoeder 1 tl paprikapoeder 1/4 tl zout 150 g rijpe mango 1 1/2 tl sirachasaus Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkoolroosjes in gelijke stukken van ca. 4 cm. en doe in een kom. Meng de olie, garam masala, uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Spatel door de bloemkool.  Verdeel de bloemkool over een met Lees meer…

Zoete aardappelstamppot met andijvie

2 personen 500 g zoete aardappels 2 bosuien 100 g zongedroogde tomaatjes 400 g andijvie 30 g pijnboompitjes 125 g hüttenkase Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.  Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui fijn en de zongedroogde tomaten in reepjes.  Giet de aardappelen af en prak het geheel met een stamper tot een grove Lees meer…

Frisse andijvie-nectarinesalade

4 personen 1 krop andijvie 4 el olijfolie 1 el mosterd 1 el honing 1 el wittewijnazijn 5 plakjes ontbijtspek 4 nectarines 1 mozzarellabol Verdeel de andijviebladeren over 4 borden. Scher grote bladeren in wat kleinere stukjes Klop een dressing van de olie, mosterd, honing en azijn.  Verhit een grillpan en gril de plakjes ontbijtspek totdat ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapiertje.  Snijd de nectarines in plakjes en gril de plakjes tot er mooie Lees meer…

Raapstelenfrittata met tuinbonen en spinaziesalade

4 personen 250 tuinbonen, dubbelgedopt 12 eieren 50 ml slagroom 3 bosuien, fijngesneden 2 bossen raapstelen, wortels verwijderd 400 g buffelmozzarella 2 sjalotten, in halve ringen 2 el witte wijnazijn 5 el olijfolie 200 g spinazie Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tuinbonen ± 2 min. in kokend water met zout. Klop in een kom de eieren en room los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor. Verdeel de Lees meer…

Tuinbonenburger

4 personen 350 g vastkokende aardappel 2 tenen knoflook 1 1/2 el komijn 8 el olijfolie 150 g spinazie 600 g tuinbonen, dubbelgedopt 1/2 tl gemalen kurkuma 1 tl ketoembar 1 bio-ei 15 g verse koriander 40 g paneermeel 8 pitabroodjes 75 g rucola 1 rode peper Schil de aardappelen en snijd de knoflook fijn. Rooster het komijnzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en maal kort in de vijzel. Lees meer…

Ottolenghi’s salade met spinazie, dadels & amandelen

2 personen 1 el witte wijnazijn 1/2 middelgrote rode ui, in ringen 100 g ontpitte meejool dadels in kwarten 30 g boter 2 el olijfolie 2 pita’s, in stukjes gescheurd 2 tl sumak 1/2 tl gedr. chilivlokken 150 g spinazie 2 el citroensap zout 75 g hele amandelen Doe azijn, ui en dadels in een kleine kom. Meng er met de hand een snufje zout door. Laat ze 20 minuten marineren, giet de azijn eraf Lees meer…

0