Wraps met lamsköfte, harissa, frisse rode kool en yoghurt

2 personen 250 lamsgehakt 2 tl harissa + extra om te serveren 250 g rode kool 2 volkoren tortillas 2 el volle yoghurt klein bosje peterselie & koriander Meng met je handen het lamsgehakt en de 2 tl harissa Maak 6 koftes door het gehakt in gehaktballetjes te draaien, niet rond maar langer en ovaler.  Bak de koftes zo’n 4-5 minuten op elke kant, totdat ze goudbruin zijn.  Rasp of snijd de rode kool heel Lees meer…

Zoete aardappel-blauwe kaas frittata

4-6 personen 1 grote zoete aardappel 3 el olijfolie 2 rode uien 6 grote bio-eieren 100 g blauwe kaas nootmuskaat Warm de oven voor op 190 graden Wrijf de zoete aardappel in met olie, zout en peper en bak 40 minuten af in de oven en laat daarna rusten en afkoelen. Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en bak de uien totdat deze zacht zijn.  Klop de eieren los in een Lees meer…

Rode kool met Parmezaanse kaas

1/2 rode kool in 6 parten (met stronkje er nog aan) 4 el gesmolten roomboter 3 tenen knoflook, fijngehakt 75 g geraspte Parmezaanse kaas 4 el broodkruim zout en peper balsamicoazijn Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestrijk de bakplaat met wat gesmolten boter. Meng in een schaaltje de rest van de boter met de knoflook, Parmezaanse kaas en het broodkruim Leg de koolparten iets uit elkaar op de bakplaat. Verdeel het boter-kaasmengsel erover Lees meer…

Hele gegrilde Bloemkool

4 personen 4 teentjes knoflook 1 tl paprikapoeder 1/2 bosje verse tijm olijfolie 1 citroen 1 grote bloemkool 4 tl sherry/witte wijn 1 blik (400 g) gepelde tomaten 40 gram amandelschaafsel 1/2 bosje peterselie extra Virginie olijfolie Warm de oven voor op 180 graden Pel de knoflook en hak fijn met de paprikapoeder en de blaadjes van een half bosje tijm tot zich een pasta vormt. Doe er dan twee el olijfolie bij en breng Lees meer…

Moreish Aubergine

2 personen 2 aubergines 1 bosje munt 20 g amandelen 1 citroen 1 tl honing extra Virginie olijfolie 8 olijven 40 g feta gemengde sla Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine en rooster de gehele aubergine in 50 minuten zacht en sappig. Pluk wat blaadjes van het bosje munt en leg apart. Pluk de rest van de blaadjes munt en maal deze samen met de amandelen Lees meer…

Gehaktballen met knolselderij

4 personen 400 g rundergehakt                      400 g knolselderij 1 rode ui                                    3 tenen knoflook 120 g broodkruim                        ½ tl kurkuma 20 g platte peterselie                    1 ½ venkelzaad 1 ei                                           1 tl gerookste paprikapoeder ¾ tl gemalen piment                    500 ml kippenbouillon 2 el olijfolie                                 3 ½ el citroensap Doe het gehakt, de ui, broodkruim, peterselie, ei, piment en 1/2 theelepel zout en wat versgemalen peper in een grote kom. Kneed alles goed door elkaar met je Lees meer…

Spaghetti con Gamberetti e rucola

4 personen 455 g spaghetti                           1 klein glaasje witte wijn 2 teentjes knoflook                       6 zongedroogde tomaten, vermalen Extra virgin olijfolie                      1 citroen 1-2 gedroogde pepers                   2 handen rucola  400 g garnalen Kook de spaghetti in een pan met ruim gezouten water.  Pel en hak de knoflook. Verhit drie scheuten olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Verkruimel hier de gedroogde pepers overheen. Als de knoflook begint te kleuren, voeg dan de garnalen toe. Lees meer…

Paasgerecht: lamsbout met salade van krieltjes, doperwt en raapsteeltjes

6 personen 1 lamsbout van 1,5 kg                  8 el olijfolie         8-10 teentjes knoflook                  500 ml runderbouillon                   Roomboter                                  peper  500 ml rode wijn                          4-6 takjes rozemarijn                   6 sjalotjes Raapsteeltjes 500 g doperwtjes 500 g krieltjes Flinke hand raapsteeltjes              azijn      Maak een stuk of 20 inkepingen aan de bovenkant van de lamsbout en vul deze met plakjes knoflook en rozemarijn. Warm de oven voor op 190 graden. Verhit een grote braadpan met een flinke klont boter en Lees meer…

Mini Paas-quiches met kastanjechampignons

4 personen 125 g kastanje champignons 1 klontje boter 1 stengel bosui bosje peterselie zout & peper 6 eieren Verwarm de oven voor op 180 graden Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes Doe een klontje boter in een pan en bak hierin de champignons goudbruin Zet een ruime mengkom klaat Snijd tijdens het bakken van de champignons de bosui in dunne ringen en snijd de peterselie Doe de gesnden bosui en Lees meer…

Gevulde eitjes

12 halve eitjes 6 bio-eitjes 1 el mayonaise 1 tl mosterd 1 bosje bieslook tuinkers Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren Halveer de eieren en lepel het eigeel eruit. Prak het eigeel fijn met een vork, meng met maonaise en de mosterd ervoor en Lees meer…

0