Cannelloni met snijbiet

Cannelloni met snijbiet met 6 personen. Een Italiaanse klassieker met lekker Hollandse vulling! 600 gr snijbiet 1 ui 2 teentjes knoflook 1 laurierblaadjes 2x 400 gr tomaten in blik 250 gr ricotta 250 gr mozzarella 150 gr cannelloni 1 ei 50 gr parmezaanse kaas halve citroen zwarte peper en zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de snijbiet in grove reepjes en doe met een klontje boter, een scheutje olijfolie, de nootmuskaat en Lees meer…

Fusilloni met tomatenboter

Met lekker lange oventijd om tussendoor alvast wat te snoepen en even rustig te zitten. 350 gr cherrytomaatjes 150 gram trostomaten, zonder velletje 10 gr oreganoblaadjes 10 gr basilicumblaadjes 3 tenen knoflook 1 rode peper 150 gr ongezouten boter 1 rode peper takje peterselie 1 el tomatenpuree halve tl kristalsuiker 250 fusilloni (fusilli) parmezaanse kaas zout en peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten, basilicum, oregano, knoflook, rode peper, tomatenpuree en Lees meer…

Sambal Goreng Telor met boontjes

voor 2 personen Lekker met een flinke schep pandanrijst en kroepoek! Ingrediënten 500 g sperziebonen4 eieren4 sjalotjes4 teentjes knoflook150 ml kokosmelk2 tomaten2 tl sambal of naar smaakhalve tl laos1 duim gember, geraspt1 tl suiker2 el tomatenpuree Snij de sperziebonen in stukjes van 3 à 4 cm. Kook de eieren en sperziebonen ongeveer 8 minuten. Spoel de sperziebonen na met koud water. Laat de eieren schrikken. Snipper ondertussen de sjalot en hak de tomaten in blokjes. Lees meer…

Carottes Râpée

voor 4 personen Geraspte worteltjes dus, zo op tafel voor een extra dosis vitamientjes. Ingrediënten 300 g wortels paar takjes peterselie halve tl bruine suiker halve sinaasappel 30 g taggiasca olijfjes 50g geroosterde en gezouten macadamianoten (of noten naar smaak) 2 el olijfolie Rasp de worteltjes op de grove rasp in een soepbord of kom. Hak de peterselie fijn en doe bij de wortelrasp. Pers de halve sinaasappel uit en meng met de bruine suiker. Lees meer…

Altijd-goed-watermeloensalade

Ingrediënten 1 mini watermeloen 100 g feta van goede kwaliteit Half bosje munt  3 el extra virgine olijfolie Snijd de watermeloen in blokjes, mag lekker ongelijk, en stort in een schaal. Verkruimel de feta boven de blokjes watermeloen. Kneus de munt door hem flink tussen je handen te rollen en snij in fijne reepjes. Voeg de gesneden munt en een flinke scheut olijfolie toe aan de kom en schep voorzichtig om. Eetsmakelijk!

Pizza ala finocchio (venkel)

Ingredienten: pizza deeg: 500 gram bloem 7 gram gist 10 gram zout 275 a 300 ml lauwwarm water 2 el olijfolie 1 grote of 2 kleine venkelknollen 150 gram oesterzwammen 1 rode ui, in schijfjes gesneden 80 gram ricotta 2 bollen buffelmozzarella scheut olijfolie vers gemalen peper zeezout Maak eerst het deeg: Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het Lees meer…

Gnocchi met snijbiet, zoete aardappel en pecorino

Ingrediënten: 400 gram snijbiet 400 gram zoete aardappel 400 gram verse gnocchi 4 verse tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook, fijngehakt een scheut olijfolie 100 gram pecorino 25 gram pijnboompitten Recept voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zoete aardappels in stukken van ongeveer 2 cm, en halveer de tomaten, snij de uien in parten. Hussel de zoete aardappel met olijfolie en peper en zout, leg deze op een bakplaat Lees meer…

Paella met biologische kippendijen

4 kippendijen met vel 2 uien, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijn gehakt 2 rode paprika 1 groene paprika 150 gram chorizo 400 gram granalen 200 gram doperwten 1,5 liter kippenbouillon 500 gram paella rijst 1 tl gerookte paprika poeder 1 citroen 1 tl safraan draadjes 50 gr peterselie, fijn gehakt zonnebloemolie peper en zout Doe peper en zout op de kippendijen en bak aan alle kanten bruin en gaar. Haal uit ze uit de pan. Lees meer…

Patatas al lo pobre con huevos rotos

4 middel grote aardappels 1 rode ui, in ringen 1 knoflookteen, fijngesneden 4 eieren zout en peper Peterselie, fijn gehakt 50 gram gerookte spek Schil de aardappelen en kook ze net aan beetgaar.Bak ondertussen in een droge koekenpan het gerookte spek knapperig bruin. Laat afkoelen en breek in kleine stukjes. Zet apart.Giet de aardappelen af en laat afkoelen en snij ze in plakjes van ongeveer een halve cm dik.Verhit een scheut van de olijfolie in Lees meer…

0