Pasta met geroosterde ricotta, tomaat en paprika uit de oven

1 bosje verse oregano 3 tenen knoflook olijfolie rode wijnazijn 400 g cherrytomaatjes 2 rode paprika’s 1 ui 2 verse rode peper 1 tl kappertjes 250 g ricotta 450 g rigatoni pasta 30 g Parmezaanse kaas Warm de oven voor op 180 graden. Pluk de meeste blaadjes van het bosje oregano en maal ze fijn in een vijzel met een snuf zeezout. Fijnhakken met het zout eroverheen kan ook. Pel de knoflookteentjes en vijzel deze Lees meer…

Simpele snijbiet uit de oven

500 g snijbiet olijfolie 2 teentjes knoflook zout en peper handje pijnboompitten Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.  Was de snijbiet en maak goed droog.  Leg de snijbiet op de bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie. Snij de knoflook fijn en verdeel over de snijbiet. Strooi de pijnboompitten en wat zout en peper erover en schuif de bakplaat in de oven. Bak ongeveer 10-12 minuten. 

Frisse salade van koolrabi en komkommer

500 g koolrabi 3 el witte wijnazijn 150 g volle yoghurt 1 el mosterd 1 komkommer 150 g waterkers 4 el olijfolie extra vierge Schil de koolrabi’s en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast. Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, Lees meer…

Banaan-spinaziepannenkoekjes

+- 15 kleine pannenkoekjes 4 eieren 2 rijpe bananen, gepeld 120 ml melk hand spinazie 50 g amandelmeel 60 g boekweitmeel 40 g kokosrasp 1 tl bakpoeder snuf zout roomboter/kokosolie vruchten naar keuze honing/stroop Breek de eieren in de blender, voeg de bananen, melk en spinazie toe en pureer. Voeg de droge ingrediënten toe, pureer tot het een glad beslag is en schenk over in een kan. Laat het beslag een paar minuten rusten. Verhit Lees meer…

Bietensalade met feta en walnoten

4 gekookte bietjes 1 appel 12 walnoten 150 g feta blaadjes verse munt balsamicoazijn Snijd de bietjes en de appel in blokjes. Verkruimel de feta en hak de walnoten.  Snijd de muntblaadjes in reepjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Eetsmakelijk! 

Citroenrisotto met groene asperge

1 ui, gesnipperd olijolie 300 g risottorijst 100 ml witte wijn 1 l groentebouillon 500 g groene asperges sap en rasp van 1 citroen parmezaanse kaas zwarte peper en zeezout handje peterselie, fijngehakt Zet een hoge (soep)pan op het vuur en fruit de ui 2 minuten in 2 el olie. Roer de risottorijst erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en roer rustig tot de wijn bijna helemaal is verdampt. Zet de Lees meer…

Gegrilde bloemkool met romescosaus

2 gegrilde rode paprika uit pot 45 g geroosterde amandelen 9 middelgrote (pruim)tomaten 3 tl (sherry)azijn 1-4 el olijfolie 2 rode pepers, zaden verwijderd 1 kg bloemkool in plakken 20 g amandelschaafsel, geroosterd peper en (zee)zout Maal alle ingrediënten, behalve de bloemkool en het amandelschaafsel, fijn met een staafmixer of blender met een goede snuf zout en peper. Meng tot het een fijne pasta is.  Gril de bloemkool op een grillpan of een BBQ tot Lees meer…

Gepofte aubergine van de BBQ met feta, granaatappel en salsa verde

4 aubergines olijfolie 75 g rucola 200 g feta 100 g granaatappelpitjes amandelschaafsel (geroosterd) Voor de salsa 25 g platte peterselie 25 g basilicum 25 g munt 1 teentje knoflook, fijngehakt 0,5 rode peper, fijngehakt 2 ansjovisfilets 1 tl mosterd 1 el wittewijnazijn 1 el citroensap 8 el olijfolie Pak de aubergines in in aluminiumfolie en leg ze in de BBQ, naast de kolen (schuif de kolen aan de kant) en pof de aubergines in Lees meer…

Arabische Wortelsalade

4 regenboogpeen 2 lenteritjes in dunne ringen 1/2 bosje koriander 4 takjes munt (alleen de blaadjes) handje rozijnen handje geroosterde pijnboompitjes Voor de dressing 1 el citroensap 2 el sinaasappelsap 4 el olijfolie 2 el honing 1/2 tl komijnpoeder 1 snuf kaneel peper en zout Schrap de schil van de wortelen en snijd ze in dunne lange plakken met een dunschiller. Meng dit in een grote kom met de lente-ui, koriander en muntblaadjes, rozijnen en Lees meer…

Witte asperges met burrata en dukkah

2 personen 500 gram witte asperges 1 bol burrata 120 gram diepvries doperwten 1 el creme fraiche 1/4 groente bouillonblokje 30 gram amandelen bosje dragon Schil de asperges en snijd één à twee centimeter van het kontje af. Zet ze rechtop in een pan en vul die met koud water. De kopjes moeten boven het water uitsteken, dan worden ze het lekkerst. Leg de deksel op de pan. Zet het vuur aan en als het Lees meer…

0