Caldo Verde

400 gr aardappels 400 gr kikkerewten 200 gr russische boerenkool 200 gr palmkool/boerenkool 1 chorizo 1 grote gele ui 2 tenen knoflook extra vergine olijfolie 800 ml runderbouillon          Schil de aardappels, snij in stukken en zet apart. Snij de ui in grove ringen, zet apart. Snij de chorizo in halvemaantjes en doe in een soeppan met dikke bodem. Bak de helft van de chorizo op 2 minuten op laag vuur of tot de olie uit Lees meer…

Herfstsalade met snijbiet

Mijn lievelingssalade voor de herfst. Kruidig, aards en lauwwarm. Maak er met een blikje linzen en wat gegrilde halloumi een maaltijdsalade van. 1 courgette 7 el traditionele olijfolie 250 gr kastanjechampignons 200 paddenstoelen 2 tl gedroogde oregano 1 el wittewijnazijn 2 tl Franse mosterd 1 sjalot halve teen knoflook 100 gr rucola 150 gr snijbiet 4 el geroosterde amandelen Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met 2 el olie en Lees meer…

Knolselderij met linzen en hazelnoten

Herfstig kokkerellen met knolselder uit eigen tuin! Lekker wat lauwwarme plakjes gerookte ganzenborst. 4 personen. hazelnoten – 60 gram hele, met vlies linzen – 200 gram (Puy) water – 7 dl laurierblad – 2 thijm – 4 takjes knolselderij – 1 kleine (650 gram) geschild en in dikke chips van 1 cm gesneden olijfolie – 4 eetlepels hazelnootolie – 3 eetlepels rode wijnazijn – 3 eetlepels munt – 4 eetlepels, fijngesneden zout & peper Verhit de oven tot 140 graden. Strooi de hazelnoten op een Lees meer…

Surinaamse Zuurkool

Dit is me toch eens comfortfood. Laat je niet afschrikken door het lange recept, aan het eind hoef je maar één pan af te wassen! Voor 4 personen. 250 gr zuurkool 1 ui 1 tomaat 2 teentjes knoflook 200 gr kippenboutjes 75 gr spekblokjes 1 rookworst 200 gr rijst 250 gr vastkokende aardappelen halve tl nootmuskaat 2 pimentkorrels 1 salaamblaadjes 1,5 el tomatenpuree halve madame Jeanette half bosje selderij halve tl korianderpoeder 1,5 dl water Lees meer…

Cannelloni met snijbiet

Cannelloni met snijbiet met 6 personen. Een Italiaanse klassieker met lekker Hollandse vulling! 600 gr snijbiet 1 ui 2 teentjes knoflook 1 laurierblaadjes 2x 400 gr tomaten in blik 250 gr ricotta 250 gr mozzarella 150 gr cannelloni 1 ei 50 gr parmezaanse kaas halve citroen zwarte peper en zout Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de snijbiet in grove reepjes en doe met een klontje boter, een scheutje olijfolie, de nootmuskaat en Lees meer…

Fusilloni met tomatenboter

Met lekker lange oventijd om tussendoor alvast wat te snoepen en even rustig te zitten. 350 gr cherrytomaatjes 150 gram trostomaten, zonder velletje 10 gr oreganoblaadjes 10 gr basilicumblaadjes 3 tenen knoflook 1 rode peper 150 gr ongezouten boter 1 rode peper takje peterselie 1 el tomatenpuree halve tl kristalsuiker 250 fusilloni (fusilli) parmezaanse kaas zout en peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten, basilicum, oregano, knoflook, rode peper, tomatenpuree en Lees meer…

Sambal Goreng Telor met boontjes

voor 2 personen Lekker met een flinke schep pandanrijst en kroepoek! Ingrediënten 500 g sperziebonen4 eieren4 sjalotjes4 teentjes knoflook150 ml kokosmelk2 tomaten2 tl sambal of naar smaakhalve tl laos1 duim gember, geraspt1 tl suiker2 el tomatenpuree Snij de sperziebonen in stukjes van 3 à 4 cm. Kook de eieren en sperziebonen ongeveer 8 minuten. Spoel de sperziebonen na met koud water. Laat de eieren schrikken. Snipper ondertussen de sjalot en hak de tomaten in blokjes. Lees meer…

Carottes Râpée

voor 4 personen Geraspte worteltjes dus, zo op tafel voor een extra dosis vitamientjes. Ingrediënten 300 g wortels paar takjes peterselie halve tl bruine suiker halve sinaasappel 30 g taggiasca olijfjes 50g geroosterde en gezouten macadamianoten (of noten naar smaak) 2 el olijfolie Rasp de worteltjes op de grove rasp in een soepbord of kom. Hak de peterselie fijn en doe bij de wortelrasp. Pers de halve sinaasappel uit en meng met de bruine suiker. Lees meer…

Altijd-goed-watermeloensalade

Ingrediënten 1 mini watermeloen 100 g feta van goede kwaliteit Half bosje munt  3 el extra virgine olijfolie Snijd de watermeloen in blokjes, mag lekker ongelijk, en stort in een schaal. Verkruimel de feta boven de blokjes watermeloen. Kneus de munt door hem flink tussen je handen te rollen en snij in fijne reepjes. Voeg de gesneden munt en een flinke scheut olijfolie toe aan de kom en schep voorzichtig om. Eetsmakelijk!

0