Vroeger at ik nooit prei, ik vond het er altijd uitzien als zo’n stengel die in de sloot groeit. Maar nu is het hek van de dam! Prei is geweldig, ik eet ‘m graag gestoofd of in pasteitjes. Genoeg voor 4 personen.
4 preien
25 gr boter
1 grote sjalot of 2 kleine 1-2 el crème fraîche
1 mespunt zout
1 mespunt peper
2 el water
1 tl citroensap
2 el witte wijn

1. Snijd de preien doormidden en dan in halve ringen. Spoel de aarde eraf. Snipper de sjalot.
2. Bak in een pan met deksel de prei en sjalot in de boter. Als ze glazig zijn mag het water en de wijn erbij. Dek af en laat 30 minuten op laag vuur stoven.
3. Net voor het opdienen mag de crème fraîche, de peper, het zout en het theelepeltje citroensap erbij. Lekker met aardappeltjes en kip uit de oven!

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *