• 75 gr boter
 • 1 ui, gesnipperd
 • 50 gr spekblokjes
 • 2 tenen knoflook
 • 1 prei
 • 1 stengel bleekselderij
 • 2 thijmtakje, blaadjes geritst
 • 700 gr knolselderij, geschild en in blokjes
 • 1 liter groentenbouillon
 • 200 ml room
 • zout en witte peper
  Voor de topping
 • 4 plakjes pancetta
 • 25 gr boter
 • 1 el olijfolie
 • 50 gr knolselderij, julienne
 • 1 sneetje wit brood, in dobbelsteentjes
 • zout en zwarte peper

  Verhit een grote pan met dikke bodem, doe 25 gr van de boter bij, de gesnipperde ui, de spekblokjes en bak een paar minuten tot zacht. Voeg de knoflook, prei, bleekselderij en thijmblaadjes toe en bak nog een minuutje. Voeg dan de knolselderij toe. Giet er de bouillon bij breng aan de kook, verlaag dan de temperatuur en kook 10 tot 15 minuutjes tot knolselderij beetgaar is.
  Blender de soep tot een fijne puree, zet de pan weer op het vuur. Doe de room erbij en roer er de 50 gr boter bij.
  Breng op smaak met zout en witte peper. Houd warm op het vuur.
  Voor de garnering bak je de plakjes pancetta in een koekenpan tot knapperig, leg apart. Doe de koekenpan weer op het vuur en voeg de helft van de toe en de olijfolie tot schuiming. Doe de julienne knolselderij in de pan en bak 1-2 minuten of tot goudbruin. Schep weg met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de rest van de boter aan de pan toe en bak de broodblokjes tot goudbruin en knapperig, laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Schep nu de soep in kommen en leg er een hoopje julienne knolselderij op, strooi en croutons over en maak af met wat knapperige stukjes pancetta.
Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0