In feestelijke kommetjes of glaasjes is pompoensoep een echte allemansvriend! Genoeg voor 4 personen.

  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 ui zoet, fijngesneden
  • 30 g gember geschild en in plakjes gesneden
  • ¼ rode peper zaad verwijderd en gesneden
  • 1 teentje knoflook gekneusd
  • 1 sereh stengel, gekneusd en in stukken
  • ½ kg pompoen in stukken gesneden
  • 250 ml sinaasappelsap vers
  • ½ l groentebouillon
  • 1 stokbrood
  • 8 el Hollandse garnalen handgepeld (bij goede visboer)
  • 1 el pompoenpitten
  • ook nodig: staafmixer blender
  1. Verhit de helft van de zonnebloemolie en bak de ui, gember, rode peper, knoflook en sereh ± 5 min. Voeg de pompoen toe. Blus af met de sinaasappelsap en groentebouillon. Kook de soep gaar in ± 20 min. Pureer met een staafmixer. Zeef de soep en kook in ± 10 min. in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd 6 mooie plakjes stokbrood en steek of snijd er mooie ronde croutons uit. Verhit de rest van de zonnebloemolie. Bak de croutons krokant en goudbruin. Verdeel de soep over kommen. Schep wat croutons, Hollandse garnaaltjes en pompoenpitten op de soep.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0