Dit is een leuk voorgerechtje waar je je eigen draai aan kan geven. Je maakt eerst geitenkaas mousse, die je in een cirkel op een bordje spuit. Daarop leg je de toppings. Begin de dag van te voren met de gepekelde ui en bieten!

De bieten
500 gr bieten
1 el kristalsuiker
1 el witte wijnazijn

De mousse
280 gr geitenkaas
240 ml slagroom + 4 eetlepels

De uien
200 ml rode wijnazijn
1 el suiker
1 tl venkelzaad
1 tl knoflookpoeder
0,5 tl zout

De noten
250 gr pecannoten
200 gr suiker
1 el water
beetje olie

De saus
2 sinaasappels
1 tl dijonmosterd
1 citroen
250 ml olijfolie
gebakken kardamompeulen zonder schil
zout en peper

200 gr gemengde bladsla
eventueel eetbare bloemen

1. Snijd de ui in fijne halve ringetjes. Doe de azijn in een afsluitbaar bakje en zet heel even in de magnetron tot halfwarm, doe er de suiker, zout, venkelzaad en knoflookpoeder bij. Doe de uien erbij en laat 24 uur in de koelkast rusten.
2. Kook de bieten met schil in het water met het zout, azijn en suiker in 90 tot 120 minuten klaar. Laat volledig afkoelen. Trek de schil eraf en snijd in halve maantjes of partjes.
3. Hak de pecannoten een beetje grof. Verwarm de suiker en het water in een pan met dikke bodem, laat langzaam borrelen worden zonder te roeren. Als de caramel een beetje begint te verkleuren mogen de noten erbij. Schep om en stort op een bakplaat ingevet met een beetje olie. Laat volledig afkoelen. Hak in stukken.
4. Pers de sinaasappels uit en doe in een blender, rasp de schil van de citroen en doe samen met de kardamompeulen en mosterd in een blender. Zet de blender aan en druppel de olijfolie erbij tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
5. Klop de slagroom stijf. Verkruimel de geitenkaas en doe met de ongeslagen room bij de slagroom, vouw door elkaar tot gemengd. Schep in een spuitzak en spuit op 4 bordjes een cirkel. Decoreer met de biet, nootjes, bladsla en gepekelde ui. Giet er wat saus overheen.


Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0