Als je Chinees gaat eten is dit een super bijgerecht. Verwarmend en licht. Genoeg voor 4 personen.
1 cm verse gember, geraspt 3 teentjes knoflook, geperst
1,5 liter kraanwater 3 kippenbouillonblokjes
400 gr chinese kool, in repen 1 winterpeen
1 eetlepel shaoxin rijstewijn/sake/mirin
1 el sesamolie 2 bosuien in ringetjes

1. Zet een pan met dikke bodem op het vuur, giet er een beetje olie in en bak de knoflook en gember 2 minuutjes.
2.  Voeg de wortel, het water, de sojasaus, rijstewijn en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
3. Voeg dan ook de chinese kool en bosuien toe Laat nog 10 minuten zachtjes koken, of korter als je de kool knapperig wil houden. Eet smakelijk!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0