Ik denk dat deze stoof inmiddels bij meer mensen favoriet is dan alleen Jool. Bij mij in ieder geval wel! Voel je vrij om de groenten lekker aan je eigen voorkeur te onderwerpen. Genoeg voor vier personen.
1 ui                                          
4 wortelpeterselie
kleine flespompoen                     
verse salie
olijfolie                                     
klontje ongezouten boter
4 wortels                                   
800 gr stoofvlees in stukken van 5 cm
bloem                                       
500 gr aardappeltjes
2 tl tomatenpuree                       
375 ml rode wijn
285 ml runder/groentebouillon      
1 citroen
takje rozemarijn                         
1 teentje knoflook
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Hak de uien grof, schil de wortelpeterselie en wortels en snijd in halve maantjes. Ontpit de pompoen en snijd in grove blokjes. Haal de salieblaadjes van het takje.
3. Verwarm wat olie en boter in een gietijzeren pan, doe er de ui en salie bij en bak voor 3 tot 4 minuten.
4. Doe wat bloem met zout en peper in een grote komen en schud hier het rundvlees even doorheen. Doe het dan in de pan met alle groenten, de tomatenpuree, de wijn en bouillon. Roer voorzichtig door elkaar. Breng om smaak met ruim zwarte peper en een beetje zeezout.
5. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet in de voorverwarmde oven. In ongeveer drie uur is het klaar, maar proef even of het vlees al zacht is want soms duurt het vier uur, afhankelijk van het vlees.
6. Als het vlees klaar is kan je de oven op 110 graden zetten tot je gaat eten, dan blijft het lekker warm.
7. Rasp het schilletje van de citroen en hak de rozemarijn en knoflook heel fijn. Mix dit door elkaar en strooi vlak voor het serveren over de stoof.
8. Schep in kommen en serveer met kraakvers zuurdesembrood.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0