1 bloemkool, in kleine roosjes       
1000 ml bouillon (ik gebruik groente of kip)
400 gr risottorijst                       
300 ml witte wijn
200 gr Parmezaanse kaas 1 rode ui
2 teentjes knoflook                     
3 stengels groenselder
4 ansjovisfilets                           
1 rode peper
een oud stuk stokbrood of 4 boterhammen
50 r boter

1. Zet een pan met dikke bodem op laag vuur. Giet er ongeveer 2 eetlepels olijfolie in. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in kleine blokjes, doe in de pan en laat 20 minuten op heel laag vuur bakken.
2. Als je basis klaar is zet je het vuur ietsje hoger en bak je de ui en knoflook op iets hoger vuur goudgeel Doe er nu de rijst bij en bak mee tot een beetje glazig.
2. Blus de rijst af met de witte wijn, wacht tot de wijn een beetje in verdampt en doe er alle bouillon bij. Wacht tot de risotto aan de kook komt en doe er dan de kleine stukjes bloemkool bij. Laat zonder deksel borrelen tot al het vocht is opgenomen of verdampt.
3. Doe de helft van het brood, de chilipeper en de ansjovisfilet in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Doe er dan de rest van het brood bij en mix nog even door zodat je ook wat grotere broodkruimels hebt.
4. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim knapperig, laat een beetje uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
5. Als de risotto klaar is kan je er de geraspte kaas, wat zwarte peper en boter bijdoen, doe een pan op de deksel en laat 2 minuten staan tot alles is gesmolten, schep goed om.
6. Verdeel over warme borden en doe wat chilikruim op de risotto.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *