Maak ik graag op een doordeweekse avond, een grote portie zodat je nog wat over hebt voor lunch! Genoeg voor 2 personen en 2 keer lunch.
4 kippendijen/1 blok tofu        
1 tl maizena     
2/3 paprika’s, in stukken
bosui, in stukken van 2,5 cm        
handje cashews
bos tatsoi                                  
1 tl sojasaus
1 tl gulu djawa                           
1 tl oestersaus
kwart tl vissaus                          
halve tl chilivlokken
4 kafir blaadjes                          
300 gr rijst                                

1. Zet de rijst op in de rijstkoker of pan, doe er 2 kafirblaadjes en zout bij.
2. Snij de kippendijen in stukjes, als je tofu gebruikt zorg dan dat hij goed droog is door heb in een handdoek te wikkelen en in een vergiet te leggen, stapel er wat zware dingen op om het proces te versnellen. Meng wat maizena door de stukjes kip/tofu.
3. Verhit in een wok wat olie, doe er de kipstukje bij en schroei op hoog vuur dicht. Doe er dan de chilivlokken, 2 kafirblaadjes, sojasaus, oestersaus en gulu djawa bij. Voeg ook de cashewnoten toe. Bak even aan tot de saus wat indikt. Breng op smaak met vissaus.
4. Doe er er de paprika en bosui bij en bak even mee. Als laatste mag de tatsoi erbij, bak die ook kort aan. Serveer met witte rijst en als je wil wat overgebleven groenten zoals gestoomde broccoli, stukjes komkommer, julienne worteltjes, etc.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *