3 el extra virgine olijfolie
2 witte zoete uien
1 venkel, zonder kern en in stukjes
1 tl verse thijm
zout
100 ml sherry
2 tl worcestershire sauce
500 gr griekse yoghurt
1 klein knoflookteentje

1. Doe de griekse yoghurt in een kaasdoek en hangt op boven een bak of de gootsteen. Laat het vocht er zo langzaam uitlopen. Na een uur of drie heb je labneh.
2. Verhit in een sauspan de olie op laag vuur. Voeg de venkel, thijm en uien toe en laat op op laag vuur 45 minuten bakken. Als de uien aanbakken je er een beetje water bijdoen, twee eetlepels ongeveer. Als de uien en venkel bruin zijn kan je er de worcestershire sauce en sherry bijdoen. Laat borrelen tot het vocht volledig is verdampt. Laat helemaal afkoelen.
3. Pers het teentje knoflook bij de labneh, voeg wat zout toe en roer door. Spreid uit over een bordje en doe er de venkel overheen. Garneer met wat olijfolie, peper, zout en thijmblaadjes.

Categorie├źn: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0