Weinig ingrediënten en toch lekker eten. De Italianen kunnen het als geen ander, dat zien we ook maar weer in dit recept! Bijgerecht 4 personen.

400 gr orecchiete of oortjespasta              
een bos mini boerenkool
2 teentjes knoflook                                 
één kleine rode peper
zout                                                     
4 el extra virgine olijfolie

1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Snijd de boerenkool in dunne reepjes. De kool moet ongeveer 10 minuten koken, hij kan samen in de pan met de pasta maar kijk even goed welke de langste kooktijd heeft want die moet eerst.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelmatig vuur. Hak de knoflook fijn en doe in de pan, laat niet bruin worden dan wordt hij bitter. Doe er de rode peper in zijn geheel bij en laat trekken.
3. Giet de pasta en boerenkool af en bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta en boerenkool in de koekenpan en roer flink door elkaar. Voeg een beetje kookvocht en zout toe. Blijf goed roeren om de olijfolie te laten emulgeren tot gladde saus. Serveer op warme borden! Lekker met een stukje vis of zachte geitenkaas en draaistokbrood!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *