Herfstig genieten voor 4 personen.

1 knolselderij
300 gr aardappelen
300 ml slagroom
250 ml melk
0,5 tl verse tijmblaadjes
1 tl zout
150 gr grûyere
120 gr parmezaan
2 teentjes knoflook, in plakjes
1. Schil de knolselderij met een aardappelschilmesje of een koksmes. Snijd de knolselderij daarna in 4 kwarten en snijd ieder kwart in dunne plakken. Schil de aardappels en snijd ook in zo dun mogelijke plakken.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een rechthoekige ovenschaal licht in met boter of olie.
3. Verhit de melk en slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt en zet daarna het vuur uit. Voeg de plakjes knoflook toe en laat 10 minuten staan.
4. Voeg dan het zout, wat peper, tijmblaadjes en de kaas aan het roommengsel toe.
5. Giet ongeveer een kwart van het roommengsel in de ovenschaal, verdeel er dan de knolselderij en aardappel over. Top af met de rest van de room en wat extra kaas en tijmblaadjes. Zet 50 minuten in de oven. Als de gratin te bruin wordt kan je hem afdekken met aluminiumfolie.
0 reacties