Eigenlijk zijn de rode bessen van boer Bart Vromans te lekker om te verwerken. Toch is deze chutney heerlijk bij een kaasplankje, vlees of rodekool.

  • rode bessen
  • rode uien
  • bastardsuiker
  • balsamicoazijn
  • port
  • tijm
  • geschaafde verse gember of gembersiroop
  • zout en peper
  1. Meng in een pan met dikke bodem de rode bessen met fijngesneden rode uien, basterdsuiker, balsamicoazijn, gemberwortel of gembersiroop, port en de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm tot het kookpunt en kook zachtjes zonder deksel 15-20 minuten op een lage stand. Roer af en toe tot het een dik mengsel is.
  3. Giet deze chutney in een schone pot met deksel. Laat de pot omgekeerd afkoelen. Lekker bij een kaasplankje, vlees of rodekool.
Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0