We hebben sinds deze week de Wilde Gin van Yvette in De Winkel. Ik heb nog niet geproefd maar als hij even lekker is als deze bonensalade zit het wel goed!
Genoeg voor 4 personen.
300 g rode en groene sperziebonen
300 g snijbonen/pronkbonen, in stukjes
2 rode paprika’s, in reepjes gesneden        
3 el olijfolie
2-3 teentjes knoflook, gehakt                   
2 el kappertjes
1 tl komijnzaadjes                                  
2 tl korianderzaadjes
4 bosuitjes, in dunne ringetjes                  
klein bosje dille, gehakt
rasp van 1 citroen                                   
zeezout en zwarte peper uit de molen

1. Verwarm de oven voor op 225°C. Breng een grote pan water aan de kook en kook de bonen tot ze net beetgaar zijn. Ik doe eerst de paarse sperziebonen, na twee minuutjes de pronkbonen, dan de groene sperziebonen en als volgt de snijbonen, want die hoeven het kortst. Spoel ze af onder koud stromend water en doe ze dan in een grote kom. Meng ondertussen de paprikareepjes met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en spreid ze uit op een bakplaat. Bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg ze toe aan de bonen.
2. Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine steelpan. Voeg de knoflook toe en bak die 20 seconden. Voeg dan de kappertjes, komijn en koriander toe en bak al omscheppend even mee.
3. Giet de warme kruidenolie over de bonen. Schep alles om en voeg de bosui, dille, citroenrasp en een beetje zout en zwarte peper toe.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0