Hij doet het weer, Ottolenghi is heel goed in het combineren van groenten en deze soep is geen uitzondering. Perfect voor een zomeravond of warme lunch. Voor 8 personen, je kan deze soep ook goed invriezen!

75 ml olijfolie
1 bol knoflook, gepeld
ca. 6 courgettes, het liefst biologisch, in plakken
1 liter groentebouillon
500 gr diepvriesdoperwten
50 gr basilicum, de blaadjes
200 gr feta, verkruimeld
1 bio citroen, de schil geraspt
zout en zwarte peper

  1. Doe de olijfolie in een flinke pan pan en zet op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze al roerend goudbruin. Na 2-3 minuten doe je er de gesneden courgettes, twee theelepels zout en flink peper bij. Bak het geheel nog drie minuten, blijf roeren, tot de courgettes en beetje een kleurtje hebben. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn. Kook ze niet langer! Dan wordt je soep minder fris van kleur en smaak.
  2. Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut: doe de basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot hij glad en heldergroen is.
  3. Verdeel de soep over acht kommen en bestrooi met feta en citroenrasp. Eindig met royaal versgemalen peper en een sprenkeling olie.
    Tip: als je de soep wat voller wil maken kan je ook (zelf getrokken) kippenbouillon gebruiken in plaats van groentebouillon.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0