zeezout (vlokken)                       
3 cm gemberwortel, grof gehakt,
45 gram bosuitjes flinterdunne ringetjes
40 ml milde olie, zonnebloemolie
2 tl sherryazijn                           
400 gr tomaten in plakken
1/4 groene chilipeper zonder zaadjes, gehakt
1,5 el koriander fijngesneden        
1 el extra virgine olijfolie

1. Doe de gember met een 1/2 theel zeezout in een vijzel en wrijf tot puree.

2. Schep de gemberpuree met de bosui in een kom, roer door elkaar.

3. Giet de milde olie in een pan en laat een beetje warm worden.

4. Milde olie bij bosui mengsel, roer er dan een theelepel azijn door en zet opzij.

5. Leg de plakken tomaat iets overlappend op een schaal/bord

6. Bestrooi met 1/4 theel. zeezout en de overgebleven theelepel azijn.

7. Schep de salsa van bosui en gember over de tomaten, verspreid het met schone handen goed over de plakjes tomaat. Giet er nog een beetje olijfolie over en bestrooi met koriander en de groene peper.

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0