
Dit eenpansgerecht zit vol aardse smaken en combineert groenten, goede vezels en kaas tot een pannetje geluk. Genoeg voor 4 personen.
2 el olijfolie 300 gr shiitake, zonder steeltjes
1 flinke bos snijbiet, gehakt 1 blik gehakte tomaten
400 gr parelgerst 100 gr geraspte parmezaanse kaas
3 tenen knoflook, gehakt 1 el citroensap of rodewijnazijn
150 gr geraspte gruyère basilicumblaadjes
1. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de shiitake en de gehakte stengels van de snijbiet toe en bak zo’n vijf minuten. Doe dan de knoflook erbij en bak een halve minuut mee, voeg dan de parelgerst toe en bak een minuut tot een beetje getoast.
2. Voeg de tomaten en 250 ml water toe, breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat 25 tot 30 minuten zachtjes borrelen tot de parelgerst gaar is.
3. Doe er nu de bladeren van de snijbiet bij en de parmezaanse kaas, roer ongeveer 2 minuutjes door tot de bladeren geslonken zijn. Top nu af met de gruyère, extra peper en basilicumblaadjes.
0 reacties