Met de Opal is het Nederlandse pruimenseizoen begonnen! Je hebt maar twee maanden om het ervan te nemen dus we beginnen met een pruimenrecept. Voor 4 personen.

4 lamsschenkels                       
 1 kilo pruimen
1 tl lamsvleeskruiden                  
halve tl kaneel
8 tenen knoflook, gehalveerd         
half kopje suiker
1 wijnglas rode wijn                     
olijfolie 

1. Dep de lamsschenkels droog en maak met een mes een stuk of 10 diepe sneetjes. Doe de stukjes knoflook in de sneetjes. Wrijf de schenkels in met de lamsvleeskruiden, peper en zout. Check wel even of je kruidenmix al zout bevat, als dat zo is hoef je geen extra zout toe te voegen. 

2. Verwarm wat milde olijfolie in een braadpannetje en braad de lamsschenkel aan. Als ze aan alle kanten bruin zijn voeg je de wijn en zo’n 100 ml water toe. Laat op zacht vuur stoven.

3. Was de pruimen onder lauw water en doe ze in een steelpan met het halve kopje suiker, de kaneel en een beetje water om aanbranden te voorkomen. Laat sudderen tot ze gaar zijn. Daarna kan je ze door een zeef duwen zodat je een gladde saus overhoudt zonder velletjes of pitten. 

4. Doe de pruimensaus bij de lamsbouten en laat nog een kwartiertje mee sudderen tot het vlees makkelijk van het bot komt en de saus is ingedikt. Eet de lamsboutjes lekker zomers met couscous en salade of op z’n Hollands met aardappelpuree en rode kool. 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0