Voor 2 personen:

4 paprika’s

180 gram rijst 

200 gram lamsgehakt          

1 gele ui of sjalotjes       

halve tl gemalen kurkuma

50 gr volle yoghurt    

10 gr verse munt

1 knoflookteen           

evt. parmezaanse kaas          

olijfolie, peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 

2. Breng water aan de kook voor de rijst. Voeg de rijst en 1/4 tl kurkuma per persoon toe en roer door. Kook de rijst gaar, giet af en laat uitstomen.
3. Snijd de kop van de paprika zodat je een mooi potje en dekseltje hebt. 

4. Bak de paprika alvast 10-15 minuten in de oven.

5. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui of sjalot. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak 3 min op laag vuur.

7. Voeg het lamsgehakt toe en bak nog 4 minuten.
8. Breng op smaak met peper en zout. 

9. Vul de paprika’s met de rijst en het lamsgehaktmengsel

10. Zet de gevulde paprika nog 5 minuten terug in de oven.

11. Haal ondertussen de blaadjes munt los van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

12. Haal de gevulde paprika uit de oven en garneer met de verse munt en/of parmezaanse kaas. Serveer met de yoghurt.

Tip: knapperige toevoeging? Bak wat boekweit. Als je dit rustig aanbakt begint het heerlijk nootachtig te geuren en wordt het super crispy (gepoft bijna). Je hoeft het niet lang te bakken (dit kun je op smaak beoordelen). Je kunt dit als garnering gebruiken of door het gehakt mengen als je de paprika vult.

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0