Ingrediënten:

400 gram snijbiet

400 gram zoete aardappel

400 gram verse gnocchi

4 verse tomaten

1 ui

2 teentjes knoflook, fijngehakt

een scheut olijfolie

100 gram parmezaanse kaas of pecorino

25 gram pijnboompitten of zonnebloempitten of boekweit

Recept voor 4 personen

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Snijd de zoete aardappels in stukken van 2 cm, en halveer de tomaten, snij de uien in parten of kleine stukken.
  3. Hussel de zoete aardappel met olijfolie en peper en zout, leg deze op een bakplaat leg naast de zoete aardappels de halve tomaten en de ui, bak dit 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Kook de Gnocchi zoals vermeld op de verpakking.
  5. Bak de pijnboom- of zonnebloempitten of boekweit in een droge koekenpan.
  6. Was de snijbiet en snij dit in stukken van 1,5 a 2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en voeg eerst de steeltjes van de snijbiet en knoflook toe. Roer het af en toe om zo 3 minuten en voeg daarna het blad toe. Bak dit nog 2 minuten mee. En zet het apart.
  7. Haal na 30 minuten de bakplaat uit de oven. Prak de tomaten met een vork fijn en strooi de helft van de pecorino of parmezaan er overheen.
  8. Doe de gekookte gnocchi en geroerbakte snijbiet bij de groenten op de bakplaat hussel alles door elkaar. Strooi de rest van de pijnboompitten en de pecorino over het gerecht en serveer het direct.

Tip: pitten kun je vervangen door boekweit(zaden). Als je dit rustig aanbakt begint het heerlijk nootachtig te geuren en wordt het super knapperig (gepoft bijna). Je hoeft het niet lang te bakken (dit kun je op smaak beoordelen).


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0