Dit recept kregen we aangeraden via Instagram. Het is echt zo’n heerlijke zomer bijgerecht wat je in een paar minuten op tafel zet maar de hele maaltijd naar la dolce vita sferen brengt! Bedankt @drinksovertheworld.

1 venkel                        
2 bloedsinaasappels of gewone sinaasappels
Zwarte olijven                
Geweldige olijfolie
Peper & zout

Snijd de venkel in flinterdunne plakken, gebruik daarvoor een mandoline of een heel scherp mes. Wel goed uitkijken voor je vingers! Leg de venkel op een grote platte schaal.

Snijd de sinaasappel in dunne plakjes. Snijd daarna de schil langs de randen weg en leg ze op de venkel. Gebruik, als je hebt, kleine zwarte olijfjes zoals ligurische. Verspreid er een paar over het geheel en maak af met een royale scheut olijfolie, wat zout en peper uit de molen. Je kan wat van het venkelloof gebruiken als decoratie.

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0