Genoeg voor 4 personen.
400 gr gespleten kikkererwten
2 gele uien
3 tomaten
1 rode peper
300 gr nieuw-zeelandse spinazie
2 lepels crème fraîche
1 rode peper
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
2 tl mosterdzaad
Halve tl kardemom
1 tl zout
1 el garam masala
Voor erbij
300 gr basmati rijst
Yoghurt
Koriander

1. Zet aan het begin van de dag of de nacht ervoor je kikkererwten in een bak water zodat ze kunnen weken.

2. Verhit in een pan wat zonnebloemolie en voeg de mosterdzaad, komijnzaad, kardemom en kurkuma toe. Laat specerijen zachtjes bakken. Snipper ondertussen de ui en doe die bij de specerijen. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe ze daarna bij de ui. Draai het voor wat hoger zodat het vocht van de tomaat kan verdampen. Als de tomaat helemaal zacht is kan je de kikkererwten, zonder het water, toevoegen. Schep een paar keer om en doe er daarna genoeg vers water bij dat het hele goedje onder staat. Verwijder de zaadlijsten van de peper, snijd in ringetjes en ook in de pan. Doe de deksel op de pan en 1 á 2 uur zachtjes borrelen.

3. Als je kikkererwten zacht zijn snij je de nieuw-zeelandse spinazie bladeren in repen en doe je ze erbij. Laat op laag vuur slinken. Breng de curry op smaak met peper, zout en garam masala. Roer er dan ook wat crème fraîche door.

4. Kook de rijst, giet af of zet de rijstkoker uit en laat de rijst uitstomen met wat blaadjes koriander erop.

5. Serveer de curry met rijst, yoghurt en koriander. Eet smakelijk!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0