Linda is gek op dit recept! Ze maakt het meestal met paksoi maar je kan het ook met andijvie maken.

  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 50 g pinda’s
  • 270 g udon noedels
  • handvol champignons
  • 500 g paksoi grofgesneden
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 4 eieren zachtgekookt

saus

  • ½ teen knoflook
  • 4 el tahin
  • 2 el sojasaus
  • 1 ½ el balsamicoazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • ½ tl szechuanpeper fijngemalen

Verhit de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaats met een bakpapier en verkruimel hierop de chamignons in grove stukje. Zet in de oven en bak in 12 minuten droog en goudbruin.

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s in ca. 2 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op keukenpapier en hak daarna grof.

Rasp voor de saus de knoflook boven een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een gladde saus. Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een koekenpan met dikke bodem de zonnebloemolie. Voeg de paksoi in delen toe tot deze slinkt. Dit duurt ca. 3-4 min.

Verdeel eerst de saus over vier kommen, doe dan de noedels, champignons, paksoi en tot slot de lente-ui en pinda’s erover.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0