500 gr witte asperges
250 gr aardappeltjes
3 eieren
beetje bieslook
beetje peterselie
3 eierdooiers
1 el citroensap
1 el witte wijnazijn
100 gr boter
zout & peper

  1. Schil de aardappeltjes, als je krieltjes gebruikt kan je de schil ook laten zitten. Halveer en breng in een laagje gezouten water aan de kook, ze zijn in ongeveer 17-20 minuten gaar maar prik even.
  2. Schil de asperges 1x rondom en snijd de houtige onderkant eraf. Bewaar om soep van te trekken. Kook ze in een ruime pan en een laagje water of in een aspergepan aan de kook, ze zijn afhankelijk van de dikte in ongeveer 11 minuten gaar.
  3. Prik de eieren in en kook ze in 6 minuten zacht of in 10 minuten hard.
  4. Verdeel de ham alvast over de borden en ga nu aan de slag met de saus.
  5. Doe de eierdooiers en wat peper en zout in een blender en klop los.
  6. Doe de citroensap en azijn in een pannetje en verhit tot het gaat bruisen. Doe de blender weer aan en giet de azijn-citroen mengsel bij de eierdooiers. Zet de blender weer uit.
  7. Doe de boter nu in het pannetje en laat smelten, als alle boter gesmolten is kan je de blender weer aanzetten. Begin langzaam door wat boter bij het eiermengsel te druppelen. Als het niet schift kan je de boter er in een dun straaltje bij gaan gieten. Doe de hollandaise in een sauskannetje.
  8. Giet de aardappels en asperges af, pel de eieren en hak de bieslook en peterselie. Sijd de eieren in halfjes en verdeel met de asperges, aardappeltjes en kruiden over het bord. Schenk er wat hollandaise overheen, eetsmakelijk!

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0