300 gr rabarber in stukjes
200 gr appel en/of peer, geschild, ontpit en in stukjes
100 gram rietsuiker
3 tl port
140 gr zelfrijzend bakmeel
85 gr koude boter
50 gram donkere basterdsuiker
50 gram gehakte walnoten
25 gram hele havervlokken

Doe de rabarber, appel en/of peer, suiker en port in een pannetje en laat 15 minuten zachtjes borrelen. Proef daarna even of de rabarber zacht is en voeg eventueel nog suiker toe.

Vet een medium ovenschaal in met wat boter en schenk er de rabarber in. Zet nu ook de oven aan op 180 graden hetelucht.

Snijd de koude boter in blokjes en doe in een bak. Doe er ook het zelfrijzend bakmeel bij en meng met je vingertoppen tot er grote kruimels ontstaan. Friemel er ook de bastersuiker, havermout en walnoten door en bedek de rabarber met een laagje crumble. Bak 30 minuten in de oven of tot goudbruin. Serveer met wat ijs, hangop of custard.

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0