voor twee tot drie personen

300 gr witte asperges
3 el milde olijfolie
grof zout en zwarte peper
2 procureurslapjes
100 gr boter
knoflook
bosje peterselie
200 gr kleine aardappeltjes

Leg de boter buiten de koelkast. Steek de BBQ aan. Kook de aardappeltjes een minuut of tien in gezouten water en laat afkoelen. Verpak de aardappeltjes in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes. Schil de asperges rondom en kwast in met wat olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk ook de procureurslapjes met wat olie, zout en peper. Gril alles mooi goudbruin in het midden van de bbq en verplaats daarna naar de zijkant van de bbq. Laat 10/15 minuutjes garen, afhankelijk van de dikte van de asperges en procureurslapjes.

Hak intussen de peterselie en knoflook fijn, roer met wat zout en peper door de boter. Zet in de koelkast tot je gaan opdienen.

Pak voor elk bord een paar aardappeltjes uit en snijd er kruisje in. Leg er wat asperges en een procureurslapje bij, doe er een lepel beurre maître (knoflook-peterselieboter) op en klaar is kees.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *