Voor de dressing
100 ml limoen
1 stengel limoengras, gehakt
3 tl maple sirup
2 tl sesam olie
1 tl soya saus
½ tl chilli vlokken
4 tl milde olijfolie

Voor de salade
150g macadamia noten
10g boter
2 tl suiker
½ tl zout
½ tl chili vlokken
7 binnenste bladeren van een savooie kool (170g), over de mandoline/keukenmachine
½ rode kool (270g), over de mandoline/keukenmachine
2 mango’s, geschild, ontpit en in blokjes
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
15g verse munt blaadjes
20g korianderblaadjes

Voor de dressing: doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Laat borrelen en inkoken voor 5 tot 10 minuten, tot de dressing dik en siropig is. Haal van het vuur en zet weg om af te koelen. Wanneer afgekoeld kan je hem door een zeef in een kom gieten. Voeg de olijfolie toe en roer om te mengen. De macademia’s: verhit een koekenpan op middelhoog voeg en voeg de macademia’s toe. Zorg dat ze aan alle kanten een beetje goud worden maar laat niet aanbranden. Voeg dan de boter toe en laat smelten. Voeg dan ook de suiker, zout en chili toe. Roer constant met een houten lepel zodat alle noten met een laag karamel zijn bedekt. Dit duurt maar heel eventjes. Wees voorzichtig want het verbrand snel! Stort ze als de suiker gekarameliseerd is op een met bakpapier beklede snijplank. Laat afkoelen en hak dan grof.

Voor de salade: doe de dun gesneden kool in een grote mengkom en mix met de rest van de salade ingrediënten. Doe de dressing erbij en meng zodat alles een laagje dressing heeft. Proef en breng op smaak. Serveer meteen. Ik vind deze salade super lekker met een briochebol met spinazieburgertje.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *