100 gram boter
150 ml room
bosje knoflookstengels, in stukken
3 sjalotten, gesnipperd
1 wijnglas witte wijn
klein bosje peterselie, gehakt

1. Spoel de mosselen onder koud water af, verwijder eventuele baarden en gooi kapotte schelpen weg. Als de mossel open staat kan je hem op de aanrecht tikken, als hij niet dicht gaat is ‘ie dood en moet je hem ook weggooien.

2. Smelt de boter in een flinke pan, maar laat hem niet bruin worden. Doe er de gehakte peterselie, de sjalotten en de knoflookstengels bij. Bak even aan en voeg daarna ook de room en witte wijn toe. Laat tot ongeveer 2/3 inkoken.

3. Doe de mosselen in de pan, draai het vuur omhoog en laat goed warm worden. Als alle schelpen zijn geopend haal je de pan van het vuur. Serveer met knapperig brood of frieten en een groene salade. Eet smakelijk!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0