Genoeg voor 4 personen.
4 portobello’s                  
2 el olijfolie
zout & peper          
cayennepeper
300 gr spinazie              
1 citroen
125 gr feta                    
1 ei
30 gr pijnboompitten       
1 sjalot
50 gr geraspte goudse kaas

1. Snijd de spinazie in grove repen en laat in een beetje olie op laag vuur slinken, gebruik een diepe pan met deksel. Als de spinazie klein is kan je hem in een vergiet laten uitlekken. Dat is belangrijk, anders moeten je portobello’s zwemmen.

2. Snipper de sjalot en snij de knoflook in flinterdunne plakjes. Fruit in een scheutje olijfolie in dezelfde diepe pan op laag vuur. Als de sjalot glazig is mag de spinazie er weer bij.

3. Haal van het vuur en brokkel er de feta bij, doe er de geraspte kaas, eieren, de schil van 1 citroen, de pijnboombitten en peper en zout bij. Roer door elkaar zodat alles is gemengd.

4. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Haal de stelen uit de portobello’s en hol ze een beetje uit. Bestrijk de portobellos lichtjes met olijfolie en bestrooi de binnenkant met wat cayennepeper. Lepel de vulling erin en leg ze in de ovenschaal.

5. Bak de portobello’s in zo’n 20 minuten gaar. Serveer met frieten en wat eikenbladsla met vinaigrette. Eet smakelijk!

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0