150 gram granaatappelpitjes 
50 gr walnoten, licht geroosterd        
2 teentjes knoflook, geperst        
3 eetlepels rode wijnazijn 
1 eetlepel honing               
4 eetlepels olijfolie 
1½ theelepel suiker            
zout en peper 
20 gram verse koriander            
250 gr halloumi
4 stronkjes witlof 

  • Hak de walnoten fijn en meng de granaatappelpitjes met de walnoten, knoflook, azijn, honing, de helft van de olijfolie, de helft van de suiker en wat zout en peper. Neem wat blaadjes koriander en leg die apart om later als garnering te gebruiken. 
  • Hak de overgebleven blaadjes en steeltjes koriander fijn en meng die door de dressing. Proef of je nog wat zout en peper wilt toevoegen.
  • Verhit de overgebleven olijfolie in een grote koekenpan en bak de plakken halloumi aan elke kant mooi goudbruin (1 minuut per kant). Haal ze uit de pan en houd ze warm. Snijd de witlof in de lengte in vieren en zorg dat de bladeren nog aan het stronkje vastzitten. Bak de witlof in twee delen in dezelfde pan als de halloumi en voeg de rest van de suiker toe, en een flinke snuf zout en peper. Schud de pan terwijl je de witlof een minuut per deel bakt en ze lichtbruin zijn. Wellicht moet je wat olijfolie toevoegen. 
  • Leg de warme halloumi en de witlof op een schaal en lepel de dressing eroverheen. Scheur de overgebleven korianderblaadjes klein en strooi ze eroverheen. Erg lekker met witte bonen, kikkererwten of pitabrood!
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0