Tzatziki mag rustig een stoel zoeken en gaan zitten, want Melitzanosalata is absoluut de lekkerste Griekse dip. De geroosterde aubergine worden heerlijk romig als je ze blend. Ik beleg er pita’s mee en eet er een grote Griekse boerensalade bij, voor een licht avondmaaltje.

 • 2 grote aubergines
 • kwart rode ui 
 • halve teen knoflook
 • 60 ml olijfolie
 • 2 el citroensap
 • zeezout en peper
 • 1,5 el gehakte krulpeterselie
 1. Prik de aubergines in met een vork en leg ze een uur in de oven op 200 graden.
 2. Maak intussen je boerensalade, couscous, andere tapashapjes, maak je koelkastplankjes schoon of knuffel de kat.
 3. Na een uur kan je de aubergine uit de oven halen en een beetje laten afkoelen. Je kan de schil er als het goed is makkelijk vanaf trekken. Snijd de blote aubergines in blokjes en doe de helft in een kom.
 4. Pureer de helft van de aubergine in de kom met een staafmixer, voeg in een dun stroompje ongeveer de helft van de olijfolie toe terwijl je blijft mixen. Als het fijn is doe je de rest van de ingrediënten in de kom en kan je het met een houten lepel nog flink door elkaar roeren.
 5. Je dippie is klaar! Garneer met zwarte olijven en wat sprietjes krulpeterselie.
Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0