In de winter eet ik maar heel soms pasta, zoals jullie misschien hebben gemerkt. Maar het zonnetje heeft weer genoeg geschenen en we trappen pasta-seizoen af met een knaller.

4 el mega-geweldige olijfolie        

1 venkel

5 bosuitjes                                

4 varkensworstjes met venkel

halve tl venkelzaad, grof gemalen  

halve tl chili

1 tl tomatenpuree                       

4 el room

verse peterselie                          

2 glazen witte wijn

parmezaanse kaas                      

zout en zwarte peper

500 gr rigatoni                           

2 tenen knoflook

1. Snij de venkel en bosui in blokjes en doe met de olijfolie in de pan, zet op laag vuur en laat 10 minuten zachtjes bakken.

2. Knijp de inhoud uit de worstjes in een kommetje, maak een beetje los met een vork en doe dan bij de pan. Bak nog 8 minuutjes.

3. Plet de knoflook met de platte kant van een mes en doe in z’n geheel in de pan. Maal het venkzelzaad grof in de vijzel en doe samen met de chili en witte wijn in de pan. Draai het vuur omhoog en laat aan de kook komen. Als het kookt voeg je room en tomatenpuree toe en draai je het vuur weer laag. Laat de saus nu 20 minuten indikken op laag vuur.

4. Kook de pasta al dente. Zet alvast pastaborden op 50 graden in de oven.

5. Vis de hele knoflooktenen uit de pan. Voeg de gare pasta toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Schep op de warme borden. Garneer met parmezaanse kaas en peterselie. Schenk jezelf een glas wijn/druivensap in en ga ongelooflijk lekker zitten te lopen te genieten.

Categorieën: Recepten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0