Voor de cake:
5 hele mandarijnen
2 grote eieren
200 gram fijne kristalsuiker
130 gram olijfolie
290 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
halve tl zout
Voor de siroop en slagroom:
115 ml sinaasappelsap
50 gram suiker
200 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (20cm) of cakeblik in. Ik neem geen risico’s en bekleed de bakvorm ook met bakpapier.

Doe de mandarijnen in hun geheel in de blender en mix tot gladde pulp. Doe in een grote kom samen met de eieren, suiker en olijfolie. Doe hierop de droge ingrediënten, dus zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout. Roer even goed door elkaar tot de ingrediënten net gemengd zijn, als je geen strepen meel meer ziet.

Giet het beslag in de springvorm en zet in de oven. Bak 40-50 minuten, prik in met een sateprikker. Als de prikker er droog uitkomt is je cake klaar!

Maak ondertussen de siroop door het sinaasappelsap met de suiker te mengen, kook tot de helft in.

Als de cake klaar is kan je hem even laten afkoelen en dan inprikken met een vork, strijk er ongeveer de helft van de siroop over en laat volledig afkoelen. Doe de overgebleven siroop in de koelkast.

Om luchtige slagroom te krijgen moet de room flink koud zijn. Haal hem vlak voor het kloppen pas uit de koelkast. Begin op de lage stand, zo komt er lekker veel lucht in. Als de slagroom bijna klaar is haal je ook de siroop uit de koelkast en voeg je een eetlepel toe. Klop nog even door tot er zachte pieken ontstaan.

Serveer de cake met een flinke toef slagroom en geniet!


2 reacties

Maria · 13/03/2022 op 18:53

Wordt er bedoeld met mandarijn in z’n geheel dat de schil eromheen blijft? 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *