Ik ben gek op kippensoep met een lekker heldere bouillon. Dit is hoe ik ‘m maak!
1 soepkip
300 gr kipkarkas of andere botten
1 flinke wortel                           
4 bosuitjes
1 paksoi
1 teen knoflook                         
6 peperkorrels
Scheutje sojasaus                      
duim gember
Handje orzo                           

  1. Als je karkassen of botten gebruikt, zet ze dan even op in koud water, laat snel aan de kook komen en giet daarna af.
  2. Doe de soepkip en botten in een flinke pan, zet onder water tot helemaal ondergedompeld. Breng nu tegen de kook aan en schuim af met een schuimspaan. Zo blijft de bouillon mooi helder.
  3. Als je klaar bent met afschuimen mag er een halve wortel, een teen knoflook, 3 bosuien, de gember in plakjes, de sojasaus en de 6 peperkorrels erbij. Laat drie a vier uur opstaan, zonder deksel. Als de bouillon tot ongeveer de helft is ingekookt kan je hem zeven. Gooi de groenten en botten weg maar bewaar de soepkip.
  4. Snij de halve wortel in dunne halvemaantjes, de bosui in plakjes, en de paksoi in grove repen. Doe de wortels en orzo bij de bouillon en breng tegen de kook aan.
  5. Pluis nu de soepkip, als je klaar ben zijn de worteltjes en orzo waarschijnlijk goed. Doe de kip, bosui en paksoi er ook bij en warm nog even door. Klaar!

Tip je kan met van alles aanvullen. Krabballetjes, kipgehaktballetjes, zijdetofu, selderij, palmkool, shiitake. Ga los!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0