Het is belangrijk om vaak en boers ‘HEITE BLIKSUM’ tegen je familie te roepen als dit maakt. Bijgerecht 4 personen.

700 gr kruimige aardappels         
300 gr goudrenet of rode boskoop
300 gr elstars                            
1 takske rozemarijn
50 gr roomboter                        
zout en peper

  1. Schil de aardappels en snij in stukken, doe met het takske rozemarijn in een pan gezouten water en kook 10 minuten.
  2. Schil en snij ondertussen de appels, snij in grove blokjes. Als de aardappels 10 minuten hebben gekookt doe je er de appels bij en laat je het geheel nog eens 5 minuten koken.
  3. Giet daarna af en doe met de boter, zout en peper terug in de pan. Haal het takje rozemarijn er wel uit. Stamp het geheel grof, proef, voeg eventueel nog peper of zout toe. Lekker met hachee, stoofvlees, draadjesvlees, rendang, boeuf(maar dan paddestoelen)bourguignon of rookworst.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0