Een dampende schaal die rechtstreeks uit de oven op tafel wordt gezet kán gewoon geen slechts nieuws zijn. Genoeg voor 4.

 • 500 g aardpeer
 • 2 grote aardappelen
 • 2 stukken gekonfijte eend
 • 2 sjalotten
 • 250 ml droge witte wijn
 • 1 laurierblad
 • 1 takje tijm
 • 1 takje rozemarijn
 • 1 theelepel quatre epices specerijen
 • 20 g boter
 • 150 ml room
 • zout en peper
 • vers geraspte nootmuskaat

Schil de aardappelen en aardpeer. Doe aardpeer in water met azijn of citroen. Kook de aardperen en aardappelen gedurende 20 minuten in gezouten water. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Ontvet de gekonfijte eend. Bewaar het vet. Spoel eend met warm water. Smelt het vet in een hete pan en bak hierin de sjalotjes zonder te kleuren. Voeg eend toe en blus met witte wijn en breng op smaak met kruiden en quatre epices specerijen. Dek af en laat kort stoven op een laag vuur. Het is klaar als het vlees makkelijk loslaat van de botten. Wanneer de aardperen en aardappelen gaar zijn, afgieten, en tot grove puree stampen. Voeg boter en room toe. Voeg zout en peper en bestrooi met nootmuskaat. Neem het vlees en verdeel over ovenschaal. Bedek met de puree en maak een leuk patroon met een vork. Bak op 230°C gedurende 25 minuten tot de puree goed bruin is. Serveer warm.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0