250 gr boter                             
250 gr lichte basterdsuiker
5 eieren, gesplitst 
1 (bio)sinaasappel (rasp+sap)
170 gr bloem                          
1 tl bakpoeder                           
100 gr amandelen                      
100 gr walnoten (+beetje extra als topping)
1 tl kaneel                                
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl gemalen kruidnagel            
250 gr wortel, geraspt                                
100 gr mascarpone
100 gr monchou                        
2 (bio)limoenen
85 gr poedersuiker
zout

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een vierkant cakeblik lichtjes in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Splits de eieren. Klop de boter en basterdsuiker samen in een kom tot het een licht mengsel wordt. Voeg een voor een het eigeel toe en klop tot je een luchtig beslag overhoudt. Voeg het sap en de zest van de sinaasappel toe. Roer bloem, bakpoeder, amandelen (fijngehakt), walnoten (fijngehakt), geraspte wortelen, mespunt zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel toe. Mix alles goed door elkaar.
  3. Klop in een schone en vetvrije kom de eiwitten met een mespuntje zout stijf. Vouw vervolgens de eiwitten voorzichtig door het beslag. Schep het beslag nu in de cakevorm en zet voor 50 minuten in de oven. Je kan na 50 minuten checken of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken. Als de cocktailprikker er droog uitkomt is de cake klaar, zo niet dan moet de cake er nog een minuut of 8 in.
  4. Laat de cake nog 10 minuten in de bakvorm staan en laat het vervolgens een uur afkoelen op een afkoelrek of plank.
  5. Mix mascarpone, monchou, limoensap+schil en poedersuiker voor de frosting in een kom en strijk over de bovenkant van de cake als deze helemaal is afgekoeld. Crush vervolgens nog wat walnoten of amandelen over de frosting maak af met nog wat geraspte limoenschil.
Categorieën: Uncategorized

2 reacties

chaan · 07/01/2022 op 09:24

Mijn dochter heeft deze gemaakt en het is werkelijk waar de allerlekkerste ooit! Dank voor het delen.

    Linda · 14/01/2022 op 12:41

    Dankje Chaan! Ik ben het helemaal met je eens 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0