Je hoeft niet te wachten tot kerst om stoofpeertjes te maken. Hartstikke lekker op een doordeweekse dag, niet alleen naast het avondeten, maar ook als toetje met wat Griekse yoghurt en notencrumble!

12 Gieser Wildeman peren 
750 ml witte wijn
100 gr kristalsuiker
1tl kurkuma
500 ml water
400 ml rode port
50 gr bruine suiker                     
100 ml bietensap
1 el citroen
1 tl maïzena

Schil de peren maar laat het stengeltje eraan, snij een heel klein kontje af zodat de peren rechtop blijven staan.

Doe de witte wijn, water, citroensap en de kristalsuiker in een pan en breng aan de kook. Zet de peren erin. Doe er een bordje op als ze boven komen drijven. Deksel erop en stoof 1 uur en 20 minuten.

Doe de port, het bietensap en de bruine suiker in een ondiepe hapjespan en breng aan de kook. Doe de peertjes erin, zodat ze tot de helft in de port staan. Laat nog 20 minuten op laag vuur koken.

Haal de peertjes uit de pan en bind de port af met de maïzena. Rood-gele peertjes met portsaus! Eet smakelijk.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0