foto van de zoetzure spruiten volgens het recept van yotam ottolenghi

Zoetzure spruiten van Ottolenghi | 2 personen
Als je spruiten flink heet maakt, verdwijnt de bittere smaak. Dus geef ze van jetje!
500 gr spruiten              
5-7 el olijfolie
2 bossen lentui              
2 rode jalapeno
2 el chilisaus                 
1 el sojasaus
2 el sesamolie                
1 tl rijstazijn
1 tl ahornsiroop            
peper en zout

  1. Was en snij de kontjes van de spruiten, halveer ze en zet weg. Snij de bosui in ringen, verwijder de zaadlijsten van de pepers en snij in plakjes. Zet samen met de bosui weg. Maak nu de saus door de chilisaus, sesamolie, ahornsiroop, rijstazijn en sojasaus flink door elkaar te kloppen met een klopper.
  2. Verwarm een pan met een dikke bodem op halfheet vuur, doe er olie in zodat de hele pan een dun laagje heeft. Doe er de helft van de spruiten bij en laat 2-3 minuten bakken. Draai ze daarna om met de spatel en bak ook de andere kant lekker bruin. Herhaal met de andere helft van de spruiten.
  3. Na de spruiten verhit je wat olie en bak je de bosuien en pepers tot ze wat zachter worden. Doe er dan de spruiten en je saus bij, hussel alles goed door elkaar en bak nog 2 minuten of tot alles warm en gemengd is. Eet smakelijk!

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0