We hebben Nederlandse zoete aardappel deze week, gezond en heel lekker. Je kan ‘m in z’n eigen schil poffen en vullen met alles wat je lekker vind. Ik hou van Mexicaanse vulling.

Ingredienten

 • 4 zoete aardappels
 • 3 el olijfolie
 • blikje kidneybonen
 • 75 gr mais
 • 2 avocado’s
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • lente ui
 • ringetjes jalapeno
 • paar takjes koriander
 • zure room
 • 1 limoen
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl gemalen komijn
 • peper en zout
 • geraspte jonge kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de zoete aardappels in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal, zet ze ongeveer 35 minuten in de oven of je er makkelijk in kan prikken. Snipper de ui, snij de tomaat en avocado in blokjes en de lente ui in ringetjes. Spoel de mais en kidneybonen goed af. Doe alle groenten met de komijn, paprikapoeder, het limoensap en de peper en zout in een kom en schep door.

Als de aardappels zacht zijn kan je ze met een mes open snijden. Lepel er wat van het groentemengsel in, bestrooi rijkelijk met kaas en jalapeño. Verhoog de temperatuur naar 200 graden en zet de aardappels nog 10 minuten in de oven. Serveer met een dot zure room, wat ringetjes lente ui en als je het lekker vind koriander.

Eet smakelijk!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0