4 personen
Ik ben gek op gnocchi, daar hoeft geen overheersende saus bij. Zorg dat je je borden even goed warm maakt, anders is het koud voordat het op is.

500 gr pompoen            
100 gr bloem
1 ei                             
30 gr boter
50 gr Parmezaan           
paar blaadjes salie
zout & peper                 
halve krop andijvie
geraspte geitenkaas       
3 rode paprika’s
gezouten pistachenoot    
2 knoflook

1. Verhit de oven op 180 °C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
2. Maak de pompoen schoon door de schil eraf te snijden en de pitten en de zachte binnenkant te verwijderen. Je moet ongeveer een pond schoongemaakte pompoen overhouden. Snij de pompoen aan stukken van ongeveer 1 cm dik en leg deze op de bakplaat. Leg er een ander vel papier bovenop en zet alles ongeveer 20 minuten in de oven.
3. Haal de pompoen uit de oven, laat hem afkoelen en pureer met salie met de staafmixer. De pompoen moet zo min mogelijk water bevatten. Mocht de substantie toch nog wat vochtig zijn, leg hem dan weer op het bakpapier en zet hem in de oven, op 110 °C tot hij goed droog is.
4. Strooi een flinke hoeveelheid bloem op een werkblad. Maak een klein bergje meel en meng dat met de pompoenenpuree. Voeg ook het ei toe. Blijf kneden tot je een homogene massa hebt, die niet meer kleverig is. Voeg daarvoor zo nodig nog wat meel toe maar niet teveel, anders worden de gnocchi hard en smaken ze minder naar pompoen.
5. Maak slierten van het deeg met een doorsnede van ongeveer 2,5 cm en snij deze slierten in blokjes.
6. Snijd de knoflook in plakjes en de paprika in stukken. Doe ze met een klontje boter of olijfolie en wat peper in een pan en zet ze op laag vuur. Laat met de deksel erop 10 minuutjes stoven. Snijd intussen de andijvie in reepjes, rasp de geitenkaas en pel de pistachenootjes.
7. Breng een pan water aan de kook en voeg de gnocchi met een schuimspaan toe. Laat drie minuutjes koken of tot ze boven komen drijven.
8. Voeg de andijvie, de pistachenootjes en de gnocchi toe aan de paprika. Breng op smaak met peper en zout, serveer met de geitenkaas en pistachenootjes (ik roer graag nog een eetlepel balsamicoazijn door de saus). Eet smakelijk!

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0