pasta met tomatenboter

Met lekker lange oventijd om tussendoor alvast wat te snoepen en even rustig te zitten.

  • 350 gr cherrytomaatjes
  • 150 gram trostomaten, zonder velletje
  • 10 gr oreganoblaadjes
  • 10 gr basilicumblaadjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 gr ongezouten boter
  • 1 rode peper
  • takje peterselie
  • 1 el tomatenpuree
  • halve tl kristalsuiker
  • 250 fusilloni (fusilli)
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten, basilicum, oregano, knoflook, rode peper, tomatenpuree en kristalsuiker in een ovenschaal van 20 bij 30 cm. Meng goed door elkaar met een theelepel zout en een snuf zwarte peper. Pak stevig in met aluminiumfolie en bak een uur tot de tomaten zacht zijn.

Verwijder voorzichtig het folie (maar houd het wel apart), doe de boter en pasta erbij en overgiet met 200 ml kokend water. Doe het folie weer over de schaal. Bak nog 35 minuten of tot de pasta gaar is, schep om zodat alle pasta een laagje saus heeft. Schep op een warm bord en garneer met wat peterselie en parmezaanse kaas.

0