Ottolenghi’s bloemkooltaart | 4 personen
Dit is zo’n lekker recept voor naast een grote salade! De volgende dag kan je de restjes nog meenemen voor de lunch.
1 bloemkool           
10 eieren           
1 rode ui  
120 gr (spelt)bloem
100 ml olijfolie             
Takje basilicum
80 gr parmezaanse kaas
halve tl rozemarijn
halve tl kurkuma
2,5 tl bakpoeder
2 el nigellazaad
2 el sesamzaad
 
A.     Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.
B.     Snijd een paar ringen van de rode ui (dit wordt de garnering). Snijd de rest van de ui in stukjes. Hak ook de rozemarijn fijn.
C.     Zet een pannetje op het vuur en verwarm 100 gr olijfolie in de pan. Fruit de ui en de rozemarijn zachtjes en langzaam aan. Laat het afkoelen.
D.     Klop de eieren, de gehakte basilicum en het olijfolie-mengsel door elkaar.Voeg het boekweitmeel, de speltbloem, het bakpoeder, de kurkuma, een snuf zout en wat zwarte peper bij de eieren. Klopt tot een egale massa. Rasp de Parmezaan en meng dit er doorheen.Voeg nu de bloemkoolroosjes bij de vulling. Roer nog even kort om.
E.     Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat boter en plak de zaadjes tegen de rand van de vorm. Giet de vulling in de vorm.
F.     Garneer de bloemkooltaart met de rode uien ringen die je achtergehouden hebt.
G.     Bak de bloemkooltaart in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de taart ietsje afkoelen en serveer hem dan meteen.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0