sambal goreng telor

voor 2 personen

Lekker met een flinke schep pandanrijst en kroepoek!

Ingrediënten

500 g sperziebonen
4 eieren
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
150 ml kokosmelk
2 tomaten
2 tl sambal of naar smaak
halve tl laos
1 duim gember, geraspt
1 tl suiker
2 el tomatenpuree

Snij de sperziebonen in stukjes van 3 à 4 cm. Kook de eieren en sperziebonen ongeveer 8 minuten. Spoel de sperziebonen na met koud water. Laat de eieren schrikken. Snipper ondertussen de sjalot en hak de tomaten in blokjes. Rasp de gember.
Verhit de zonnebloemolie in een diepe hapjespan of wok. Fruit de sjalotjes. Voeg daarna de knoflook, gember en tomatenpuree toe. Bak een minuutje zodat de tomatenpuree goed kan ontzuren. Voeg daarna de suiker, laos en sambal toe. Pel de eieren en voeg samen met de gehakte tomaat en de kokosmelk toe aan de pan. Laat 10 minuutjes pruttelen. Voeg de gekookte sperzieboontjes toe en warm even door. Eetsmakelijk!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *