4 personen

1 grote ui

1 grote knoflookteen

2 stengels groenselderij

1 klont boter

olijfolie

2 (kleine) courgettes

800 ml biologische groentebouillon

1 bosje verse basilicum

40 g Parmezaan/Pecorino

300 g risottoijst

200 ml witte wijn

1 verse chillipeper

1 x 125 g buffelmozzarella

 1. Pel de ui en knoflook, trim de selderij en hak deze drie fijn. Plaats een grote sauspan op medium-laag vuur. 
 2. Doe de boter in de pan samen met de ui, knoflook en selderij, een scheut olijfolie en een scheutje water. Laat de groente zacht worden op laag vuur. Roer regelmatig
 3. Trim de courgettes en snijd hier kleine stukje van ongeveer ½ cm van. 
 4. Vul een medium pan met 800 ml water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Zet als het goed gemengd is het vuur laag. 
 5. Pluk de basilicumblaadjes en voeg de stengels toe aan de bouillon. Rasp de kaas.
 6. Voeg als de groente zacht zijn de rijst toe aan de pan. 
 7. Roer deze een minuut lang door totdat alle rijstkorreltjes glanzen. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren tot de rijst alle wijn heeft geabsorbeerd. 
 8. Zet het vuur hoger en voeg een scheut bouillon toe aan de pan, zorg dat je de basilicumstengels er niet bij gooit, die zijn er alleen om de bouillon smaak te geven. 
 9. Blijf doorroeren en bouillon toevoegen. Laat de rijst elke scheut bouillon opnemen voordat je er een nieuwe scheut bijgooit. Ga door tot je ongeveer tweederde van de bouillon hebt gebruikt. 
 10. Hak de basilicumblaadjes en de chilipeper fijn
 11. Roer de courgette door de overgebleven bouillon en voeg deze vervolgens weer scheut voor scheut toe aan de rijst, samen met de courgette. 
 12. Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, haal de pan van het vuur. Roer hier mozzarella in kleine gescheurde stukjes aan toe samen met de basilicumblaadjes. 
 13. Voeg ook de helft van de geraspte kaas toe en breng goed op smaak met wat zout en peper. Laat het gerecht zo’n twee minuutjes rusten met de deksel op de pan. 
 14. Verdeel de risotto over de borden en serveer met nog wat geraspte kaas en verse peper. Eetsmakelijk! 
Categorieën: Recepten

0