2 personen

1 el witte wijnazijn

1/2 middelgrote rode ui, in ringen

100 g ontpitte meejool dadels in kwarten

30 g boter

2 el olijfolie

2 pita’s, in stukjes gescheurd

2 tl sumak

1/2 tl gedr. chilivlokken

150 g spinazie

2 el citroensap

zout

75 g hele amandelen

  1. Doe azijn, ui en dadels in een kleine kom. Meng er met de hand een snufje zout door. Laat ze 20 minuten marineren, giet de azijn eraf en gooi hem weg. Verhit intussen de boter met de helft van de olijfolie in een middelgrote koekenpan.
  2. Roerbak hierin de stukjes pita en de amandelen 4-6 minuten op halfhoog vuur tot de pita knapperig en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en meng er sumak, chili en ┬╝ theelepel zout door. Laat ze afkoelen.
  3. Schep vlak voor het opdienen de spinazieblaadjes en het pitamengsel in een grote schaal. Voeg de dadels met rode ui, overgebleven olijfolie, citroensap en nog een snufje zout toe. Proef of de salade goed op smaak is en serveer hem meteen.
Categorie├źn: Recepten

0