4 personen

4 Ube

1 rode ui

200 g radijs

100 ml water

100 ml azijn

3 cm verse gemberwortel

2 tenen knoflook

300 g gehakt

2 el sojasaus

1 el vissaus

1/2 bosje koriander

1 rode peper

1 limoen

4 el yoghurt

1/2 tl chilivlokken

  1. Verhit de oven voor op 180 ┬░C. Prik gaatjes in de ube aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in 45 min. gaar
  2. Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen en de radijs dunne plakjes. Doe het water met de ui, radijs en azijn in een steelpan, breng aan de kook en zet het vuur meteen uit. Laat afkoelen. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de gehakt rul. Zet het vuur hoog en bak al roerend tot het gehakt bruiner kleurt. Zet het vuur weer middelhoog. Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, sojasaus en vissaus toe en bak nog 5 min.
  4. Haal de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringen. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en halveer de vrucht.
  5. Neem de ube aardappelen uit de oven en halveer in de lengte. Roer het vruchtvlees een beetje los en druppel er wat limoensap op. Een deel van het vruchtvlees wordt nu roze. Laat de radijs en ui uitlekken. Verdeel de gehalveerde ubes over borden en verdeel het gehakt, de radijs, ui, koriander, rode peper, wat yoghurt en de limoenrasp erover.
Categorie├źn: Recepten

0